Британски кораб е ескортирал руски кораб, който е минал край

...
Британски кораб е ескортирал руски кораб, който е минал край
Коментари Харесай

Британски кораб ескортира руски край британски териториални води

Британски транспортен съд е ескортирал съветски транспортен съд, който е минал край британски териториални води на Коледа, оповестява Reuters, цитирайки британския министър на защитата. По думите на министъра руската военноморска активност покрай Англия се е нараснала през празничните дни.

Британската фрега " Сейнт Олбънс "   е отплавала на 23 декември, с цел да наблюдава новия съветски боен транспортен съд " Адмирал Горшков ", прекосяващ Северно море. Плавателният съд на Кралския флот ескортирал съветския транспортен съд по Коледа и ще се завърне в пристанището в Портсмут по-късно през днешния ден.

" Няма да се поколебая да защитя нашите води и няма да толерирам каквато и да е форма на експанзия ", се споделя в изказване на министъра на защитата на Англия Гавин Уилямсън .

Британското министерство на защитата съобщи, че различен транспортен съд също е бил извикан да придружи руски кораб в Северно море и Ламанша на Бъдни вечер. Изпратен е и хеликоптер, който да наблюдава два други съветски плавателни съда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР