Британски компании са инвестирали в икономиката ни над 2,6 млрд.

...
Британски компании са инвестирали в икономиката ни над 2,6 млрд.
Коментари Харесай

Британски компании са инвестирали в икономиката ни над 2,6 млрд. евро

Британски компании са вложили в стопанската система ни над 2,6 милиарда евро, което подрежда страната в топ 5 на най-големите задгранични вложители в България. Това стана ясно от изявлението на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на конгрес за показване на опциите за вложения у нас, проведен от Европейската банка за възобновяване и развиване в Лондон.
„ Британските компании у нас се насочват към браншове като осведомителните и информационни технологии, и на услугите, което демонстрира, че страната ни предлага освен положителни условия за вложения, само че и висококвалифицирани фрагменти “, уточни зам.-министър Манолев. По думите му страната ни може да предложи доста атрактивни условия за вложение, измежду които ниски налози и оперативни разноски, и редица насърчителни ограничения, а следващото повишение на кредитния ни рейтинг от S&P Global Ratings е следващо доказателство за финансовата и икономическата непоклатимост на България.
В своето изявление той подчертава на достиженията на автомобилния бранш на България, в който работят над 120 предприятия и обезпечават разнообразни съставни елементи за водещи производители като “Аudi “, “MercedesBenz”, “BMW”, “Porsche”, “Bentley”, “Lamborghini”, “Ford” и други „ Това е бранш, към който се надявам да погледнат и повече вложители от Англия “, уточни Александър Манолев по време на капиталовия конгрес. Англия е един от международните водачи в автомобилната промишленост, а размерът на приходите в бранша доближават до 77,5 милиарда лири годишно. През 2017 година са създадени 1,67 млн. автомобила в островната страна. Икономическият заместник-министър даде спомагателна информация за автомобилния клъстер в България и акцентира, че „ страната ни, като поддоставчици и опит на заетите в бранша, е подготвена да отговори на потребностите и на производител на цели коли “.
По-рано през днешния ден заместник-министър Манолев организира среща и с управлението на Корпорацията на Лондонското Сити – финансовият център на Англия. На нея също бяха показани опциите за вложения в страната ни, а в нея присъединяване взе и Катрин МакГинис, заместник-директор на корпорацията. „ Надявам се да набележим браншове, в които да задълбочим съдействието, а посредством Вас да стигнем и до повече представители на бизнеса, които могат да си партнират с български компании “, уточни Александър Манолев. Той насочи покана към управлението на Корпорацията да посетят страната ни и да се провеждат взаимни начинания за пускане на общи планове и поощряване на вложенията.
Двете страни се договориха да се продължи разговора и да се обменя опит в областта на високите технологии. „ България има най-бързоразвиващия се бранш на осведомителните и информационни технологии в Югоизточна Европа, а в Лондонското сити са съсредоточени огромен брой компании в тази сфера “, уточни българският заместник-министър. Ръководството на корпорацията демонстрираха интерес към бранша на услугите и показаха, че към този момент има компании от Лондонското сити, които са осъществили сполучливи планове в България и района.
Сити или Лондонско Сити (City of London) е обособена административна единица в Англия – квартал в центъра на огромен Лондон. Той съставлява историческото сърце на града, и играе водеща роля изключително в стопанската система и финансите, освен на страната, само че и на света. Корпорацията на Лондонското сити е организация, която дава бизнес и общински административни услуги на жителите и чиновниците на Ситито. Ролята на Кмета на Ситито добавя функционалностите на кмета на град Лондон, само че е обособена и независима служба.
В рамките на визитата си в Лондон, заместник-министър Манолев даде изявление и за профилирания финансов ефирен канал – Bloomberg. Той взе участие в утринното предаване “Bloomberg Surveillance” с водещ Франсин Лака – едно от лицата на икономическия канал. Той отговори на въпроси за икономическото развиване и опциите за вложения в България, Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и други Франсин Лака е измежду най-награждаваните публицисти на малкия екран и е интервюирала посетители като френския президент Еманюел Макрон, някогашния английски министър председател Дейвид Камерън и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР