Британски диетолози посочиха продуктите, които при постоянна употреба значително понижават

...
Британски диетолози посочиха продуктите, които при постоянна употреба значително понижават
Коментари Харесай

Ето кои храни предпазват от рак

Британски диетолози показаха продуктите, които при непрекъсната приложимост доста намаляват риска от рак. Това са кромидът, доматите, горските плодове, гъбите и магданозът, заяви в. "Дейли телеграф ".

Съдържащият се в лука и чесъна алицин се свързва с токсините, които провокират рак, и способства за тяхното извеждане, изясни диетологът Торал Шах.

В доматите има ликопен, който защищава от рак на простатата, като обезврежда свободните радикали.

Съединения в горските плодове блокират интензивността на протеините, които провокират неконтролирано разделяне на клетките.

Гъбите подтикват интензивността на имунната система, а магданозът блокира образуването на кръвоносни съдове в раковата тъкан.

Храната с доста скотски мазнини подготвя към някои типове рак, да вземем за пример на червата, млечната жлеза, простатата и белите дробове. Един от рисковите фактори е наднорменото тегло. Затлъстяването е причина за 14 % от смъртните случаи от ракови болести при мъжете и 20 % при дамите.

Промяната на метода на хранене и включването на повече зеленчуци и плодове в менюто понижават вероятността от пораждане на злокачествени болести с 80 %. За профилактика е потребна и средиземноморската диета, която обезпечава омега-6 и омега-3 мастни киселини и доста антиоксиданти и фибри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР