Британски диетолози посочиха моцарелата като най-полезният продукт за хората, страдащи

...
Британски диетолози посочиха моцарелата като най-полезният продукт за хората, страдащи
Коментари Харесай

Моцарелата - най-полезният продукт за хората с високо кръвно

Британски диетолози показаха моцарелата като най-полезният артикул за хората, страдащи от високо кръвно налягане, написа в. "Дейли експрес ", представен от Българска телеграфна агенция.

Експертите означават, че млечните артикули са богати на калций, само че доста от тях са с нараснало наличие на мазнини. В други случаи сирената съдържат доста сол. Поради тази причина моцарелата се явява най-хубавият вид, защото не е нито солена, нито богата на мазнини.

Британските диетолози предлагат на хипертониците да включат в хранителния си режим и други сирена - изкиснато саламурено сирене и козе сирене. Високото кръвно може да се смъкна и с извара с ниско маслено наличие.

Като най-опасни се смятат сирената с плесени. Разновидностите рокфор, горнгонзола, камамбер и бри съдържат токсични субстанции, които могат да провокират развиването на инфекциозни болести като листериоза. Такива сирена не би трябвало да се дават на деца, на бременни дами и на кърмачки. Хората със болести на стомашно-чревния тракт също би трябвало да ги заобикалят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР