Британски археолози откриха на мястото на строителството на път между

...
Британски археолози откриха на мястото на строителството на път между
Коментари Харесай

Намериха следи от особено жестоки убийства на древните англичани

Британски археолози откриха на мястото на строителството на път сред Кеймбридж и Хънтингтън телата на двама души с ампутирани крайници, живели в епохата на късната древност. Костите на краката, които били отрязани на равнището на коляното, са заровени до скелетите с разрушени черепи, оповестява Science Alert.

Останките, заровени в една яма, се намират под прав ъгъл, само че учените не знаят дали човешките тела просто са били оставени след убийството, или им е дадена такава позиция след гибелта.

Изследователите считат, че краката на хората са били отрязани приживе, с цел да им бъде попречено да избягат, а ампутацията е била форма на наказване. Друго тяло било открито на 50 метра от ямата, в античен римски бунар и бил лишен от крака торс.

Според археолозите, на това място римляните са устроили краткотраен лагер, отправяйки се на север към Вал Адриан - защитно барикада с дължина 117 километра, предопределено да защищава от набези от шотландски и други келтски племена. Намерените елементи от 40 керамични пещи и следи от интензивно земеделие демонстрират, че лагерът е бил продоволствен пункт за римските бойци, където се употребявал рабски труд.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР