Британската верига за бързо хранене Лион (Leon) ще преобразува ресторантите

Британската верига за бързо хранене Лион (Leon) ще преобразува ресторантите ...

Верига британски ресторанти се преобразува в минисупермаркети.


Британската верига за бързо хранене "Лион" (Leon) ще преобразува ресторантите си в минисупермаркети, за да се приспособи към кризата с коронавируса и да подпомогне британците да правят покупките си в момент, когато гражданите щурмуват големите вериги, предаде Франс прес.

"Лион", известен най-вече с бургерите си, обяснява в прессъобщение, че ще предложи онлайн платформа за пазаруване, която ще позволява на потребителите да се снабдяват със стоки, все едно посещават традиционна верига супермаркети.

От сряда тези ресторанти и платформата ще предлагат готови ястия, сосове, месо и други храни. "Лион" има 65 търговски обекта в Обединеното кралство.

Клиентите ще могат да купуват продукти и през приложения за доставки като "Деливъру" (Deliveroo) и "Юбер Ийтс"(Uber Eats).

"От едната страна са супермаркети и персоналът им, готови да снабдяват потребителите, а от другата - супермаркети с празни рафтове. Не е справедливо, за клиентите, за хората, които губят работата си и за бизнеса", каза основателят на "Лион" и негов изпълнителен директор Джон Съливан.

Източник: mediapool.bg