Британската телекомуникационна компания BT Group разработи услуга за GPS проследяване

...
Британската телекомуникационна компания BT Group разработи услуга за GPS проследяване
Коментари Харесай

Обичаш да тичаш сама в парка вечер? Вече не е страшно.

Британската телекомуникационна компания BT Group създаде услуга за GPS следене за дами, които обичат да се разхождат или да спортуват в парка сами, споделя BBC.
Проследяващият „ Walk Me Home " е основан като мобилно приложение. За да го стартирате, би трябвало да се обадите или да изпратите текстово известие на номер 888 преди да тръгнете за самотната си разходка. Това е задоволително, с цел да стартира следенето на вашата локация и предвижването ви по определения от вас маршрут.
Преди да тръгне на път, потребителят би трябвало да вкара дестинации в мобилното приложение. Например магазина, който му е нужен или координатите на дома му. Приложението ще извика потребителя, когато съгласно изчисленията на системата той би трябвало да е дошъл в крайната точка. Ако няма отговор, проследяващият ви нов другар вика английските служби за незабавна помощ, а по-късно и полицията.
В началото на октомври английският министър председател Борис Джонсън упрекна полицията, че не обръща задоволително внимание на закононарушенията против дамите. Според политика актуалната обстановка „ провокира яд “. Той също по този начин означи, че английската правоприлагаща система би трябвало да бъде реформирана.
„ Тази нова услуга краткотрайно се назовава 888 или „ Walk Me Home ", само че може да се употребява и при таксиметрови пътувания, публичен превоз или всяко пътешестване ” - съобщи основният изпълнителен шеф на BT Group Филип Янсен.
Той сподели, че стартирането на новата услуга би трябвало да работи като възпиращо средство за нарушителите, тъй като и те ще научат за нея. Алармата ще бъде автоматизирано подадена, в случай че жертвата не дойде на местоназначението си в точния момент, а приятелите и фамилията й ще стартират да звънят и да предизвестяват полицията ".

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР