Британската търговска камара (BCC) понижи прогнозите за икономическия растеж в

...
Британската търговска камара (BCC) понижи прогнозите за икономическия растеж в
Коментари Харесай

Британската търговска камара намали прогнозите за икономическия растеж с оглед на несигурността около Брекзит



Британската комерсиална камара (BCC) намали прогнозите за икономическия напредък в Обединеното кралство, цитирайки слабите бизнес вложения и разноски на семействата и по-малкият принос на чистата търговия заради витаещата неустановеност по отношение на процеса на Брекзит.

За актуалната година BCC понижи своята прогноза за растежа на Брутният вътрешен продукт до 1,5% от 1,6%, а за идната година - до 1,1% от предходна оценка за икономическа агресия от 1,2 на 100. Търговската камара също по този начин чака стопанската система на Англия да нарасне през 2019-а година с 1,3% вместо с 1,4%, съгласно нейна предходна прогноза.

" Понижаването на нашите прогнози удостоверява, че стопанската система на Обединеното кралство е в сложен интервал, като растежът евентуално ще остане под междинното равнище за нескончаем интервал от време ", уточни Сюрен Тиру, основен икономист на British Chambers of Commerce.

Въпреки, че инфлацията се чака да доближи връх от 3 на 100 през последното тримесечие на 2017-а година, тя ще се забави едва, защото към този момент избледнява въздействието върху спада на паунда от извършения през предходната година референдум в поддръжка за излизане на страната от Европейски Съюз.

BCC предвижда, че инфлацията през тази година ще нарасне с 2,7% и с 2,8% през 2018-а година, преди да се забави леко до 2,5% през 2019-а година. Независимо от това, комерсиалната камара допуска, че инфлацията ще продължава да изпреварва растежа на приходите до 2019-а година, ерозирайки действителните заплати и натежавайки върху потребителските разноски.

В същото време Британската комерсиална камара чака Английската централна банка да увеличи главния си лихвен % до 0,75% през четвъртото тримесечие на 2019-а година (спрямо сегашно равнище от 0,5%).

Освен това тя предвижда, че чистото кредитиране на обществения бранш ще бъде с 12,4 милиарда паунда по-голямо през идващите три години, в сравнение с плануват есенните бюджетни планове на Офиса за бюджетна отговорност (OBR), които бяха показани преди време от финансовият министър на Англия - Филип Хамънд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР