Британската система за социални помощи се подготвя да посрещне армия

...
Британската система за социални помощи се подготвя да посрещне армия
Коментари Харесай

Британската социална система се готви за вълна от 4 млн. безработни

Британската система за обществени помощи се приготвя да посрещне войска от 4 милиона безработни през идващите месеци на фона на икономическия срив вследствие на Covid-кризата, осведоми БНР. 

Министърът на пенсиите и трудовата претовареност Терез Кофи съобщи, че нейното министерство прави нужното, с цел да се оправи с това равнище на безработица, само че „ откровено се надява броя да не бъде толкоз висока “. 

Изявлението идва на фона на ново изследване на YouGov, което демонстрира, че повече от една трета от работодателите в Обединеното кралство възнамеряват да съкратят чиновници през идващите три месеца - не на последно място, тъй като в края на октомври завършва държавната скица за подкрепяне на пуснатите в насилствен отпуск служащи. 

От ноември обаче влиза в действие друга скица на стойност 2 милиарда паунда за откриване на работни места за младежи. Фондът ще субсидира шестмесечни назначения на работа и цели подпомагането най-много на хора с невисок приход на възраст от 16 до 24 години, които са изложени на риск дълго време да останат без работа. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР