Британската полиция арестува стотици заподозрени членове на организирани престъпни групи,

...
Британската полиция арестува стотици заподозрени членове на организирани престъпни групи,
Коментари Харесай

Британската полиция с най-голямата досега операция в историята си

Британската полиция арестува стотици обвинени членове на проведени незаконни групи, откакто интернационалните специалисти проникнаха в употребена от тях криптирана мрежа за връзки, заяви националната организация за битка с престъпността, представена от ДПА.
Агенцията осведоми, че полицията е провела най-голямата до момента интервенция в историята си и е направила 746 ареста, иззела е 54 милиона английски лири, 77 огнестрелни оръжия и над 2 тона опиати.
Преди два месеца френската и нидерландската полиция проникнаха в платформата за криптирани връзки ЕнкроЧат (EncroChat), обменяйки данни посредством Европол. Това е разрешило на английската полиция да извърши "голям пробив в битката против тежката проведената престъпност ".
Националната организация за битка с престъпността уточни, че ЕнкроЧат, която осигурявала бърза и сигурна мобилна телефонна връзка, е имала към 60 000 консуматори по целия свят, в това число към 10 000 във Англия.
Чрез тази мрежа са се координирали и възнамерявали разпространяването на противозаконни артикули, пране на пари и организирането на убийства на нарушители от съперничещи групи.
Директорът по следствието в организацията Ники Холанд сподели, че внедряването в ЕнкроЧат е осъществено с помощта на над 500 английски служители на реда в границите на "най-широката и задълбочена интервенция в Обединеното кралство против тежката проведена престъпност ".
Задържани са нарушители на приблизително, високо и най-високо равнище, които са се укривали от години, сподели Холанд.
Британският вътрешен министър Прити Пател акцентира, че тази интервенция показва, че нарушителите няма да се измъкват с помощта на криптирани устройства, с цел да замислят подли закононарушения, без да бъдат засечени ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР