Британската писателка Джоан К.Роулинг, авторка на приключенията на Хари Потър,

...
Британската писателка Джоан К.Роулинг, авторка на приключенията на Хари Потър,
Коментари Харесай

Джоан К.Роулинг е получила множество смъртни заплахи от транссексуални

Британската писателка Джоан К.Роулинг, авторка на приключенията на Хари Потър, разгласи, че е получила голям брой смъртни закани, съгласно нея от деятели за отбрана на правата на транссексуалните, които я упрекват в трансфобия, заяви Агенция Франс Прес.

Тя благодари на шотландската полиция за поддръжката, откакто трима деятели разгласиха в Twitter фотография пред дома ѝ, на която ясно се вижда изписан адресът на жилището. От шотландската полиция прецизираха пред Агенция Франс Прес, че е в ход следствие.

Писателката, която е на 56 години, сподели, че тя, както и други дами, които са взели обществено отношение по транссекуалната тематика, са станали обект на " акции за заплашване ".

През юни предходната година Роулинг написа обстойно есе за личните си изследвания и убеждения по транссексуални тематики, включващо и образци, в които съгласно нея част от настояванията на транссексуалните са опасност за дамите. То провокира бурни реакции и настроения против нея.

" Отказвам да се подчиня на придвижване, което съгласно мен демонстративно вреди с напъните си да подкопае " дамата " като политически и биологичен клас и предлага прикритие на насилниците ", писа Роулинг в есето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР