Британската организация за морски търговски операции и частната компания за

...
Британската организация за морски търговски операции и частната компания за
Коментари Харесай

Хутите изстрелват противокорабни ракети към Червено море, съобщав...

Британската организация за морски търговски интервенции и частната компания за морска сигурност " Амбри " оповестиха по-рано за ново нахлуване против транспортен съд край крайбрежията на Йемен.

Неизвестни нападатели са провокирали гърмежи покрай борда, близо до пристанището Ходейда. Няма информация за потърпевши и освен това нахлуване.

Според " Амбри " е бил нападнат танкер за полутечен газ, който преди е бил американска благосъстоятелност и е плавал през Червено море под флага на Маршаловите острови.

 

Междувременно се оповестява за против сред хутите и Хамас

 

Лидери на Хамас и на йеменските бунтовници хути са се срещнали неотдавна, с цел да обсъдят " координирането " на дейностите си против Израел, оповестиха източници от палестинските ислямистки придвижвания Хамас и Ислямски джихад, представени от Франс прес.

 

Според тези източници водачите на " Хамас и Ислямски джихад, както и на Народния фронт за избавление на Палестина (НФОП, марксистка организация - бел. Агенция Франс Прес.), са провели " значима среща " с водачи на хутите " предходната седмица ". По време на тази среща, чието място и точни участници не бяха разкрити, водачите са разискали " механизмите за съгласуване на техните съпротивителни дейности във връзка с идващия стадий " на продължаващата война сред Израел и Хамас.

 

Палестинските фракции и хутите са разискали и възможна израелска интервенция в Рафах, последният огромен бастион на Хамас в южната част на линията Газа. По данни на Организация на обединените нации в града са се събрали 1,5 млн. души, множеството от които разселени от боевете.

 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху утвърди " проектите " на армията за атака в Рафах, напомня Агенция Франс Прес.

По време на тази среща с палестинските фракции хутите " потвърдиха, че ще продължат интервенциите си в Червено море ", с цел да " поддържат палестинската опозиция ", допълват източниците, поискали анонимност. Както " Хамас " и " Ислямски джихад ", по този начин и хусите са част от " оста на съпротивата " - група от враждебно настроени към Израел и Съединени американски щати придвижвания, подкрепяни от Иран. Те включват и ливанската " Хизбула ", както и иракските милиции.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР