Британската министър-председателка Тереза Мей призова в Мюнхен за ново споразумение

...
Британската министър-председателка Тереза Мей призова в Мюнхен за ново споразумение
Коментари Харесай

Тереза Мей призова за ново споразумение с ЕС за сигурността

Британската министър-председателка Тереза Мей прикани в Мюнхен за ново съглашение за сигурността с Европейски съюз, което да влезе в действие идната година, с цел да се подсигурява военното, разследващото и антитерористичното съдействие след излизането на Англия от Съюза, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мей подчертава върху незабавната нужда от договаряне на привилегировано съдействие в областта на сигурността, без което сигурността на европейците би била застрашена, показва Франс прес.

„ Времената не разрешават съдействието ни да се блокира, сигурността на жителите ни да бъде застрашена поради съревнование сред сътрудници, заради институционална назадничавост и вкоренени идеологии. Трябва да създадем това, което е най-необходимо и най-прагматично за гарантиране на груповата ни сигурност ”, съобщи тя пред европейски и американски висши представители на Мюнхенската конференция по сигурността.

„ Ключовите аспекти на бъдещото ни партньорство в тази област би трябвало да са в действие още от 2019 година ”, сподели Мей 

„ Партньорството, което ще създадем, би трябвало да предлага на Обединеното кралство и Европейски Съюз пътища за съчетаване на напъните ни за допустимо най-голяма успеваемост в областите от общ интерес ”, добави тя.

Министър-председателката изключи опцията за втори референдум за Brexit и акцентира, че не може да има отвод от резултата от вота през юни 2016 година

„ Напускаме Европейски Съюз и не може да става и дума за втори референдум или отвод. Смятам това за значимо. Хората във Англия твърдо имат вяра, че щом се вземе решение, държавните управления не би трябвало да се отвръщат от него и да им споделят, че са сбъркали ”, отговори Мей на въпрос дали страната й би обмислила втори референдум.

Британският министър председател даде обещание и след Brexit страната й да взе участие интензивно в опазването на международната сигурност и прикани за по-близко трансатлантическо съдействие, отбелязва ТАСС.

„ Нашите ползи в региона на сигурността не се изчерпват с границите на континента ни. В днешния свят сме изправени пред съществени световни провокации. Длъжни сме да се обединим и да поддържаме по-тясно трансатлантическо съдействие, с цел да подсигуряваме груповата сигурност и да защитим общите ни полезности ”, посочи Мей.

„ Ще противодействаме на идеологията на групировката ИДИЛ, ще разработим нов световен метод към въпроса за имиграцията, ще подсигуряваме използването на иранското нуклеарно съглашение и ще се противопоставим на враждебните дейности на Русия, било го в Украйна, на Западните Балкани или в киберпространството ”, сподели министър-председателката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР