Британската лира днес поевтиня спрямо долара, прекратявайки възстановяването си от

...
Британската лира днес поевтиня спрямо долара, прекратявайки възстановяването си от
Коментари Харесай

Лирата поевтиня силно спрямо долара, еврото също отстъпва

Британската лира през днешния ден поевтиня по отношение на $, прекратявайки възобновяване си от началото на седмицата на пазар, повлиян от нежеланието за вдишване на риск преди данните за работните места в Съединени американски щати, предава Франс Прес.

Лирата загуби 1,10 на 100 и регистрира курс от 1,1350 $ към 11:10 ч. по Гринуич (14:10 ч. българско време) след тирада на премиера Лиз Тръс, която не даде детайлности за главните моменти от своите противоречиви бюджетни ограничения.

Именно това тласна английската валута до историческо дъно по отношение на щатската предходната седмица.

Началото на седмицата бе белязано от отстъпки от страна на държавното управление, което способства за възобновяване на английската валута.

Пазарът обаче остава концентриран върху положението на заетостта в Съединени американски щати: Федералният запас на Съединени американски щати (Фед) може да схване по-слаби данни като сигнал, че повишението на лихвените проценти оказва прекомерно огромно въздействие върху икономическата интензивност.

Добри данни пък парадоксално биха се разглеждали като негативен знак за американския пазар, защото те биха предиздвикали Фед да продължи да покачва бързо лихвите, до момента в който намаляване би било от изгода за фондовите пазари и би оказало напън върху $. 

Междувременно еврото, което също се възвърне по отношение на $ през последните сесии, отстъпи с 0,65 на 100 до 0,9921 $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР