Британската Лейбъристка партия възнамерява да гласува против каквато и да

...
Британската Лейбъристка партия възнамерява да гласува против каквато и да
Коментари Харесай

Лейбъристите ще гласуват против плана на Мей за Брексит

Британската Лейбъристка партия има намерение да гласоподава срещу каквато и да било договорка за напускането на Европейски Съюз, подписана от консервативното държавното управление на премиера Тереза Мей. Това съобщи Киър Стармър, представител по въпросите на Брексит на лейбъристите, които са основната опозиционна партия във Англия, представен от Ройтерс.

Той загатна, че лейбъристите, които тези дни имат партиен конгрес, са отворени по въпроса за насрочването на нов референдум за Брексит.

"Всички признават, че договарянията вървят зле и като че ли отиваме към неприятна договорка или дори без договорка ", сподели Стармър по телевизия Би Би Си. "Ние, Лейбъристката партия, ще гласуваме срещу неприятна договорка или ще гласуваме против "без договорка ", тъй като това не е положително за нашата страна, нито е това, за което хората гласоподаваха ".

Лейбъристите са огласили шест условия, на които би трябвало да дава отговор съглашението за разлъка с Европейски Съюз, измежду които са запазването на здрави връзки със съюза в бъдеще и оставането на Англия в единния пазар и митническия съюз. По този мотив Стармър сподели, че Мей е на път да не извърши тези условия.

В речта си пред конгреса в Ливърпул по-късно през днешния ден се чака Стармър да каже, че кабинетът на Мей няма работещ проект за Брексит и че той няма да събере болшинство в Народното събрание за "предложенията от Чекърс " (наречени по този начин по името на държавната резиденция).

Лейбъристите може да изиграят решаваща роля за одобряването или отхвърлянето на съглашението с Брюксел за развода, отбелязва Ройтерс. Мей разполага с работно болшинство от едвам 13 гласа в 650-местната Камарата на общините, само че предишния месец един някогашен младши министър сподели, че 80 консерватори ще гласоподават в Народното събрание срещу съглашение, учредено на постулатите от Чекърс.

Днес в Ливърпул делегатите на лейбъристкия конгрес ще гласоподават по въпроса за възможното насрочване на нов референдум за Брексит, ако Мей не успее да прокара своя проект в долната камара на Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР