Британската кралица Елизабет Втора отбелязва днес 70-ата годишнина от възкачването

...
Британската кралица Елизабет Втора отбелязва днес 70-ата годишнина от възкачването
Коментари Харесай

70 години, откакто британската кралица се възкачи на престола

Британската кралица Елизабет Втора отбелязва през днешния ден 70-ата годишнина от възкачването си на престола, предадоха международните организации, заяви Българска телеграфна агенция. Официалните празнувания в действителност са планувани едвам за юни, когато ще има четири почивни дни поради празничните прояви. Кралицата пък се намира в този момент в кралската резиденция в Сандрингам.

За през днешния ден не се планува някакво по-специално мероприятие там. Но през вчерашния ден тя въпреки всичко даде дребен банкет за хора от локалната общественост и за доброволци и получи като подарък торта, която собственоръчно разряза. Малко по-късно английската кралица публично съобщи, че би желала снаха ѝ Камила, брачната половинка на принц Чарлз, да стане кралица консорт, когато Чарлз заеме трона. Това решение бе приветствано през днешния ден от английските издания. Британският в. " Дейли мейл " написа: " Камила ЩЕ СТАНЕ кралица " и акцентира, че решението на Елизабет Втора поставя завършек на години спекулации и неустановеност за бъдещата роля на херцогинята на Кембридж, едно време хулена поради хипотетичната ѝ роля в краха на брака на Чарлз с принцеса Даяна.

Според изданието изказването на кралицата е явен знак за нейната непоклатима поддръжка за снаха ѝ, само че и е доказателство за нейните трайни усеща към дамата, донесла благополучие на най-големия ѝ наследник. В. " Дейли експрес " пък споделя, че по този метод кралицата е направила " подарък във връзка платинения си кралски празник " на Чарлз. В. " Сънди таймс " отбелязва, че жестът на кралицата поставя завършек на години на дискусия и комплициране по отношение на бъдещата роля на Камила, когато Чарлз се възкачи на престола и акцентира, че за първи път Елизабет Втора показва мнението си по един въпрос, разделящ публичното мнение от брака на Чарлз с Камила през 2005 година до момента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР