Британската комисия за защита на личните данни съобщи, че проверява

...
Британската комисия за защита на личните данни съобщи, че проверява
Коментари Харесай

Разследват болницата, в която оперираха Кейт Мидълтън, за злоупотреба с личните ѝ данни

Британската комисия за отбрана на персоналните данни заяви, че ревизира подозрения, съгласно които личният състав на частна лондонска болница се е опитал да се добере до медицинския картон на принцесата на Уелс, до момента в който тя беше настанена там за коремна интервенция през януари т.г., предадоха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

 

" Можем да потвърдим, че сме получили отчет за нарушаване и сега оценяваме предоставената информация ", споделят от службата.

 

Вестник " Дейли Мирър " заяви, че най-малко един чиновник от личния състав на " Лондон клиник " - частна болница, постоянно употребена от кралското семейство, се е опитал да прегледа документите на Кейт по време на престоя ѝ там през януари.

 

Тя беше оперирана в клиниката в центъра на английската столица на 16 януари и съвсем две седмици по-късно беше изписана.

 

Ал Ръсел, основният изпълнителен шеф на болничното заведение, съобщи, че " ще бъдат подхванати всички стъпки за следствие, контролиране и дисциплинарни ограничения ". " В нашата клиника няма място за хора, които съзнателно нарушават доверието на нашите пациенти или сътрудници ", споделя той в изказване.

 

Министърката за психологичното здраве и тактиката за женското здраве Мария Колфийлд съобщи, че полицията е била помолена да изследва въпроса. " Дали ще подхващат дейности, е въпрос на тяхна преценка ", сподели тя пред радио Ел Би Си.

 

" Но комисарят по информацията също може да предприеме наказателно гонене ", добави тя, представена от Асошиейтед прес.  " Така че следствията са изключително тежки, в случай че разглеждате медицински документи, до които не би трябвало да имате достъп ".

 

Кенсингтънският замък не даде доста детайлности за положението на Кейт, като се изключи че то не е обвързвано с рак, интервенцията е минала сполучливо и принцесата няма да се върне към публичните си задължения до април.

 

Въпреки това отсъствието на принцесата от публичния живот подхрани спекулации, клюки и тайни теории, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР