Британската икономика се е свила с рекордните 5,8 процента през

...
Британската икономика се е свила с рекордните 5,8 процента през
Коментари Харесай

Британската икономика се сви рекордно

Британската стопанска система се е свила с рекордните 5,8 % през март по отношение на февруари, защото рецесията с ковид се ускори и държавното управление вкара строги ограничаващи ограничения, с цел да се спре разпространяването му. Това сочат показаните през днешния ден публични данни, представени от Ройтерс.

За първите три месеца на годината брутният вътрешен артикул се е свил с 2 на 100 по отношение на последните три месеца на 2019 година, посочи националната статистическа работа.

Това е най-големият спад на тримесечна основа от края на 2008 година в разгара на финансовата рецесия. Очакванията на интервюираните от Ройтерс икономисти бяха за междинен спад от 2,5 на 100.

Британски вестници с мрачна прогноза за стопанската система на страната

Свиването на стопанската система през април евентуално ще е още по-голямо, защото целият месец бе обзет от ограничаващите ограничения за английските компании и консуматори.

Миналата седмица английската централна банка сподели, че стопанската система може да регистрира най-големия си годишен спад от над 300 години, допълвайки, че е допустимо стесняване с 14 на 100, следвано вероятно от напредък с 15 на 100 през 2021 година.

Статистическата работа регистрира спад с рекордните 1,9 на 100 на бранша на услугите във Англия за първото тримесечие, а също по този начин има доста стесняване на производството и строителството.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР