Британската автомобилна индустрия през септември отчете най-голяма слабост от 25

...
Британската автомобилна индустрия през септември отчете най-голяма слабост от 25
Коментари Харесай

Британското автомобилно производство отчита най-голям срив за последните 25 години

Британската автомобилна промишленост през септември регистрира най-голяма уязвимост от 25 години насам заради срив в броя на изнесените за Съединени американски щати транспортни средства, демонстрират данните на Обществото на производителите и търговците на коли (SMMT). 

През предишния месец в заводите на Обединеното кралство са били създадени 114 732 автомобила, което е с 5% по-малко спрямо септември 2019 година, защото този секторът на стопанската система продължава да изпитва компликации да се възвърне от провалите на коронаврусната рецесия и пролетната национална обсада, целяща ограничение на епидемията.

Производството на английски коли тази година е на път да спадне под 1 милион транспортни средства за първи път от 1999 година насам след съвсем цялостното прекъсване на производството през месеците април и май.

" Тези данни могат да бъдат и още по-мрачни, защото коронавирусът продължава да опустошава както автомобилният пазар във Англия, по този начин и основни пазари в чужбина ", уточни пред Ройтерс основният изпълнителен шеф на SMMT Майк Хоус.

Повечето коли, създавани във Англия, са за експорт, като доставките до Европейския съюз и Съединени американски щати са спаднали през септември надлежно с 3,3% и с цели 30,0% спрямо година по-рано. Вътрешното търсене, което съставлява едвам 27 199 автомобила, пък е с 14,5% по-високо по отношение на септември 2019 година

SMMT предупреди, че и 2021 г. ще бъде сложна, в случай че държавното управление не успее да реализира комерсиална договорка с Европейския съюз, която да разреши английските коли да не престават да се изнасят за Европейски Съюз без мита.

" При към този момент с напрежение произвеждане един спомагателен удар от Брекзит без договорка би бил унищожителен за бранша, за работещите в него и за техните фамилии ", сподели още Майк Хоус. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР