Британската авиокомпания Монарк еърлайнс (Monarch Airlines) прекрати полетите си заради

...
Британската авиокомпания Монарк еърлайнс (Monarch Airlines) прекрати полетите си заради
Коментари Харесай

Британска авиокомпания прекрати полетите и изостави 110 хил. пътници

Британската самолетна компания " Монарк еърлайнс " (Monarch Airlines) приключи полетите си поради стопански компликации. Потърпевши са 110 хиляди нейни клиенти, които не могат да се върнат от чужбина, съобщи ДПА.

Отменени са и 300 хиляди резервации, посочи през днешния ден Управлението за гражданска авиацията на Обединеното кралство.
" Това е невиждана обстановка и защото има 110 хиляди пасажери по света, английското държавно управление помоли Управлението за гражданска авиация да координира полетите за завръщането във Англия на всички клиенти на Монарк ", се показва в известие на компанията в Туитър.

" За страдание би трябвало да обявим, че компанията стопира полети си ", заяви Ройтерс, цитирайки официално съобщение на Монарк еърлайнс.

Според изказване на транспортното и външното министерство на Англия управляващите на Острова са почнали най-мащабната си в спокойно време интервенция за връщане на пасажерите вкъщи.

Ще бъдат употребявали над 30 чартънри самолета, посочи секретарят по превоза Крис Грейлинг, представен от Прес асосиейшън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР