Британската агенция за експортно кредитиране UK Export Finance (UKEF) заяви

...
Британската агенция за експортно кредитиране UK Export Finance (UKEF) заяви
Коментари Харесай

Вдигат най-голямата слънчева централа в Турция с пари от UK

Британската организация за експортно кредитиране UK Export Finance (UKEF) съобщи през вчерашния ден, че ще даде над 217 милиона английски лири държавна поддръжка, с цел да помогне за построяването на най-голямото слънчево оборудване в Турция.

Соларният план на турската компания Калион Енержи с мощ 1,35 GW в Карапънар ще достави чисто електричество на почти два милиона турски семейства, когато бъде приключен в края на 2022 година

„ С поддръжката на стойност над 200 милиона паунда, ние оказваме помощ да донесем слънчевата сила на два милиона турски семейства “, сподели в изказването секретарят на интернационалната търговия Ан-Мари Тревелиян.

„ Финансирането на UKEF предизвиква други страни да влагат във възобновима сила и отваря нови пазари за английския бизнес.

Централата ще предотврати 1,5 милиона тона въглеродни излъчвания годишно и до края на 2022 година ще усили каузи на слънчевата сила в общото произвеждане на сила в Турция с 20%, се споделя в изказването на UKEF.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели предходната седмица, че Турция ще отстрани две закрепени заплащания от сметките за електрическа енергия, с цел да помогне на потребителите, като добави, че държавното управление му към този момент е субсидирало някои разноски за сила.

Анкара приготвя пакет за фискална поддръжка, с цел да помогне на семействата с по-ниски приходи с ограничения като повдигане на минималната заплата, облекчение на разноските за сила и повишение на заплатите на някои държавни чиновници.

Ердоган сподели след съвещание на кабинета, че държавното управление ще отстрани закрепеното заплащане от 2% върху сметките за електрическа енергия за финансирането на държавната телевизия TРT и още 1% заплащане, наложено за други енергийни разноски.

„ Без да нарушаваме балансите на компаниите в енергийния бранш, ще пазиме нашите жители и ще продължим да управляваме тази световна енергийна рецесия “, сподели Ердоган.

Цената на комуналните услуги се повишава на всички места. Само през юли в Турция беше наложено нарастване с 15% на електрическата енергия. През последните две години Турция има най-високи нараствания на цените на газа и електричеството в Европа - от първата половина на 2019 година до първата половина на 2021 година цените на електрическата енергия са се нараснали с 47,4%, до момента в който цените на газа са се нараснали с 42,3%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР