Британска колоездачна федерация British Cycling забрани на транссексуални жени да

...
Британска колоездачна федерация British Cycling забрани на транссексуални жени да
Коментари Харесай

Британското колоездене запазва женската категория за биологични жени

Британска колоездачна федерация British Cycling забрани на транссексуални дами да се състезават в женската категория на надпревари, предава Ройтерс. Те вкараха нови правила, които ще влязат в действие в края на 2023 година и ще разделят колоездачите на " женски " и " отворени " категории.

Според новите правила, единствено тези, чийто пол е избран като женски при раждането и транссексуалните мъже, които занапред ще стартират хормонална терапия, ще могат да вземат участие в женската категория. В отворената категория ще бъдат допускани мъже спортисти, транссексуални дами и мъже, небинарни човеци и тези, чийто пол е избран като мъж при раждането.

Главният изпълнителен шеф на British Cycling, Джон Дътън, съобщи, че новите политики пазят честността на конкуренцията във велосипедния спорт и обезпечават благоприятни условия за присъединяване на всички ездачи . Федерацията се извини на транссексуалните спортисти за забавянето в основаването на новата политика, откакто предходната беше спряна предходната година.

които са били избрани от Swim England и UK Athletics. Така 22-годишната английска колоездачка Емили Бриджис няма да може да се състезава в женската категория.

Промените в разпоредбите провокираха неодобрение измежду някои от най-хубавите дами състезателки в Обединеното кралство, които заплашиха с протест на Британския народен шампионат по омниум предходната година. Емили Бриджис изрази своето отрицание към измененията в разпоредбите, наричайки British Cycling " провалена организация " в обява в Instagram.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР