Британецът Тайо Гейгън Харт, който бе победител на Обиколката на

...
Британецът Тайо Гейгън Харт, който бе победител на Обиколката на
Коментари Харесай

Британският колоездач Тайо Гейгън Харт напусна Обиколката на Италия след падане

Британецът Тайо Гейгън Харт, който бе победител на Обиколката на Италия през 2020 година и сега бе трети в генералното класиране, бе заставен да напусне по време на 11-ия стадий на надпреварата след рухване.

Състезателят на Инеос бе откаран с носилка в кола за спешна помощ. Гейгън Харт падна 68 километра преди финала, защото на един завой колоездач от отбора на ОАЕ падна поради мокрото шосе. Той повлече при рухването си словонеца Примож Роглич (Йъмбо-Висма) и половината тим на Инеос, както и носителя на розовата фланелка Герант Томас, който обаче съумя незабавно да тръгне, като явно нямаше проблеми. Роглич също потегли още веднъж незабавно, като взе велосипеда на съотборник.

Гейгън Харт остана да лежи, като правеше знаци на съотборниците си да потеглят, като измежду тях бе и французинът Павел Сиваков.

Няколко километра по-натам испанецът Оскар Родригес (Мовистар) също бе заставен да напусне надпреварата, откакто се удари челно в пътен знак. От 176 състезатели, които стартираха, останаха 154.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР