Британецът Анди Мъри не е изненадан, че Новак Джокович спечели

...
Британецът Анди Мъри не е изненадан, че Новак Джокович спечели
Коментари Харесай

Анди Мъри: Младите момчета не са се доближили до Голямата тройка

Британецът Анди Мъри не е сюрпризиран, че Новак Джокович завоюва деветата си купа на Откритото състезание на Австралия и съобщи, че младите момчета в Тура не са се доближили до " Голямата тройка ".

Даниил Медведев стигна до финала в Мелбърн след серия от 20 следващи победи, само че загуби в три сета от Джокович, който завоюва 18-ата си купа от Големия шлем.

Триумфът на сърбина значи, че 15 от последните 16 трофея от Шлема са извоювани от Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал.

" Очаквах финалът да е по-оспорван, само че също по този начин знам какъв брой добър е Новак, когато е мощно стимулиран ", сподели Мъри, който се отдръпна от шампионата, откакто не съумя да откри " работеща карантина " след позитивен тест за COVID-19.

" По-различно е ситуацията да играеш на край от Големия шлем, в сравнение с четвъртфинал или полуфинал, когато се изправиш против някой, който е спечелил 17 трофеи. Това е много плашещо и по-младите момчета не са посочили, че са изключително близо до първите трима в света ", добави Мъри.

33-годишният британец, притежател на три трофеи от Големия шлем, съобщи, че не е гледал по-голямата част от шампионата, защото е бил отчаян, че не играе.

" Гледах доста малко от мачовете в Мелбърн, тъй като желаех да бъда там и това беше битка. Спрях да проследявам всички тенисисти, които последвам в обществените мрежи, тъй като просто не желаех да го виждам ", сподели той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР