Бригадите в САЩ засега са само отложени, а не спрени,

...
Бригадите в САЩ засега са само отложени, а не спрени,
Коментари Харесай

Бригадите в САЩ отложени, а не спрени

Бригадите в Съединени американски щати към този момент са единствено отсрочени, а не спрени, се споделя в изказване на шест организации, които изпращат студенти по програмата Work and trevel.

Към момента това отсрочване е за след 13 май и даже не визира периодите, в които част от студентите би трябвало да пътуват. По-нататъшните решения ще зависят от това по какъв начин се развива пандемията от ковид.

Организациите показват, че програмата се контролира от Държавният департамент на Съединени американски щати посредством спонсориращи организация и американски работодатели като към сегашния миг не е спряна от приемащата страна.

„ Разпространението и преодоляването на пандемията с ковид в целия свят ни слага в динамична обстановка, която изисква ясна и навременна информация от способени органи, от които зависят краткосрочните проекти на всички нас, в това число и студентите, които са се записали по програмата WAT това лято. Съзнаваме, че в изискванията на изключително състояние Националният действен щаб за битка с Коронавирус 19 е овластен да предлага решения и подхваща ограничения, свързани със здравето и сигурността на хората. Самият щаб неведнъж декларира, че ограниченията зависят от динамичността и развиването на обстановката. Когато става дума за интернационалните стратегии, те зависят и от волята и решенията и на приемащата и на изпращащата страна “, написа в позицията.

„ Като благодарим на българското държавно управление, на българските медици и на Националния действен щаб за регулярната информация , обръщаме внимание, че известия за прекъсване на стратегии, артикули и действия към сегашния миг, близо 2 месеца до старта на избрана стратегия, за която записванията са към този момент завършили, основава ненужна суматоха и взимане на прибързани решения , които са в ущърб на всички “, споделят още уредниците. Те молят към студентите, които към този момент са организирали своето пътешестване, да запазят успокоение и да изчакат интервала на изключителното състояние.

Повод за разпространението на слуха, че бригадите стопират, бе изказването на ген. Мутафчийски в отговор на въпрос „ Хиляди студенти се канят да заминат на бригади “, който отговори с възприятие за комизъм „ Хиляди студенти не се канят да отпътуват на никое място “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР