Бременността е началото на нов живот. Но разбира се, има

...
Бременността е началото на нов живот. Но разбира се, има
Коментари Харесай

6 неща, които всяка жена трябва да научи преди да роди

Бременността е началото на нов живот. Но несъмнено, има неща, които бъдещата майка би трябвало да изследва и да изиска информация от лекаря си, с цел да роди крепко бебе. От позите за спане до метода на хранене и физическите извършения, има доста опасности за майката и бебето. Продължете да четете, с цел да разберете какво би трябвало да разиска бременната жена със своя доктор.

Събрахме някои забавни неща, които всички бременни дами би трябвало да обсъдят със своите лекари по време на бременността.

1. Пренатална грижа

Веднага откакто една жена е чула удостоверение, че ще става майка, е от жизненоважно значение да направи проучвания и да избере гинеколог, който съгласно нея е най-подходящ за нея. След това гинекологът ще я осведоми по какъв начин да продължи бременността си без затруднения и да възнамерява месечните си прегледи, с цел да се увери, че всичко върви по проект.

По този метод дамата се усеща сигурна, че всичко е наред и в случай че има някакъв проблем, могат да се вземат ограничения незабавно.

Гинекологът ще изясни всички промени, които се случват с тялото. Някои лекари предписват пренатални витамини, като фолиева киселина.

2. Научете повече за фамилната си история и вероятните наследствени заболявания

Освен че се чудите дали бебето ще наследи сините очи на майката или кафявата коса на бащата, бебето може да наследи доста повече от това. Важно е даже преди да планирате да създадете семейство да изследвате фамилната история, с цел да дадете на бебето допустимо най-здравословното начало на живота. Всеки родител би трябвало да знае дали има анамнеза за увреждания в развиването, вродени недостатъци или генетични болести в фамилията, които бебето евентуално ще наследи.

Като имат такива познания, родителите ще могат да се оправят с тези проблеми на ранен стадий. Въз основа на тази история, гинеколозите ще насочат родителите към генетично консултиране и по-късно към генетично проучване, с цел да се разпознават вероятни здравословни проблеми, които бебето може да има.

3. Правилно хранене

Фразата " ястие за двама " е точна, когато става въпрос за бременност, само че не в смисъл на два пъти повече храна, а по-скоро два пъти повече витамини и минерали. Диета с високо наличие на желязо, калций, фолиева киселина и протеини е от жизненоважно значение, както и някои спомагателни калории, с цел да се подсигурява, че майката и бебето получават здравословна питателна храна, която се изисква по време на бременността.

Важно е да се има поради, че бременната жена има потребност от повече витамини и минерали, а от време на време добавките не могат да се конкурират по никакъв метод със здравословна храна. Лошите хранителни привички могат да усилят риска от гестационен диабет и да доведат до здравословни затруднения по време на раждането.

4. Разберете какви извършения са безвредни за бременност

Тренирането всеки ден може да подсигурява естественото действие на изменящия се организъм на бременната жена. Тъй като раждането изисква доста физическа мощ и сила, упражненията са наложителна по време на бременността. Да останете дейни може да понижи риска от затруднения по време на бременност, както и по време на раждането. Дори и майката да не е физически дейна преди бременността, тя може да стартира по време на бременността. Физическата интензивност може да помогне за понижаване на дискомфорта, който съпътства бременността и спомага за създаване на мускулна мощ за понижаване на болката при бременност и раждане.

5. Научете повече за най-подходящите пози за спане

Умората и изтощението са доста чести по време на бременност, изключително през първите 12 седмици и има някои пози за спане, които могат да бъдат рискови с напредването на бременността. Според Националната работа по опазване на здравето, най-безопасната поза за спане е да спите на лявата си страна.

6. Научете за изгодите от йогата и грижата за себе си

Няма подозрение, че бременността може да бъде прочувствена и физически стресираща. Грижата за нов живот в тялото ви значи, че през каквото и да преминете, бебето минава през него също. Затова е значимо да се грижите за себе си колкото можете повече и да избягвате неприятни обстановки или обстановки, които ви карат да се чувствате уплашени.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР