Бременната ми дъщеря няма жилище. Ще й помогна, с каквото

...
Бременната ми дъщеря няма жилище. Ще й помогна, с каквото
Коментари Харесай

Трябва ли да се стараем да осигурим на децата всичко наготово?

Бременната ми щерка няма жилище. Ще й оказа помощ, с каквото мога, с цел да си стъпи на краката.

Синът ми към този момент е независим и се оправя самичък в живота. Но щерка ми към момента се нуждае от моята помощ.

Наскоро тя се омъжи и забременя тъй че скоро ще ставам баба.

На 47 години съм и с щерка ми живеем дружно в едностаен апартамент. Синът ми отпътува в чужбина и се пробва да устрои живота си там. Разведена съм, тъй че има задоволително място за двете. Майка ми е на 68, баща от дълго време е на небето и тя също живее в едностаен апартамент.

Има си другар, мъж на нейната възраст. Той остава при нея няколко дни, а по-късно си потегля. Той е от различен град, споделя, че е мощно завързан към фамилията на щерка си и не желае да ги напуща.

Дъщеря ми се омъжи за добър мъж, който живее в общежитие. Те чакат дете, само че нямат лично жилище.

Обадих се на майка си и й предложих да пристигна да живее при мен, а младите да се нанесат в нейния апартамент. Но за моя изненада тя изрично отхвърли! Заяви, че е привикнала да живее сама и няма да се мести на никое място.

Не устоях и още веднъж се обадих на майка си. Казах й, че откакто не желае да се мести, аз ще отида при нея. Дали тя го желае или не, няма значение. Защото не съм безразлична към ориста на бременната ми щерка.

Вижте още: Останах на село при родителите си

Живея с нея от няколко седмици. Естествено, тя въобще не ми приказва. Отношенията й с щерка ми също се утежниха. Опитвам се да й обясня, че внучка й не е отговорна за нищо, това е единствено мое решение. И тя заслужава да живее естествен живот, да построи семейство. Като цяло атмосферата вкъщи е много токсична.

Непрекъснато спорим за жилището. В последна сметка, аз също имам право да пребивавам в него и в случай че се наложи ще отида при юрист.

Не знам за какво майка ми не желае да помогнем на щерка ми.

Какво мислите за това и дали е било вярно решението на тази жена да даде жилището си на щерка си, и в това време да се „ реалокира “ при личната си майка?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР