Брекзит и протестите на "жълтите жилетки" са довели до спад

...
Брекзит и протестите на "жълтите жилетки" са довели до спад
Коментари Харесай

Протестът на жълтите жилетки и Брекзит удариха продажбите на шампанско

Брекзит и митингите на "жълтите жилетки " са довели до спад на продажбите на бутилки френско шампанско до 15-годишен най-малко, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Междупрофесионалния комитет на виното от Шампан броят на продадените бутилки се е свил с 1,8 на 100 до 302 милиона през 2018 година. При все това общите доходи са нарастнали с 0,3 на 100 до рекордните 4,9 милиарда евро (5,6 милиарда долара) поради повишаването на шампанското.

Спадът на размерите е леко обезпокоителен, защото забавянето във Франция и Англия не бе обезщетено от по-силните продажби отвън Европейски Съюз, разяснява Жан-Мари Барийер, съпредседател на Междупрофесионалния комитет на виното от Шампан. На Франция и Англия се падат близо 60 % от всички продажби по размер.

Във Франция продажбите са намалели с 4,2 на 100 до 147 милиона бутилки. За първи път през последните 100 години бутилките шампанско, продадени в чужбина, са повече, в сравнение с във Франция. Протестите на "жълтите жилетки " против политиката на държавното управление са една от главните аргументи за това. Те, съгласно Барийер, са предизвикали спад на туристите, посещаващи Париж, и са намалили доверието на потребителите, удряйки по търсенето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР