Брекзит без сделка би навредил на Великобритания повече отколкото на

...
Брекзит без сделка би навредил на Великобритания повече отколкото на
Коментари Харесай

Юнкер към Лондон: Твърдият Брекзит е по-лош за вас отколкото за ЕС

Брекзит без договорка би навредил на Англия повече в сравнение с Европейския съюз. Това мнение изрази ръководителят в оставка на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от Ройтерс.

Англия притиска EС да промени изискванията на съглашението за излизането й от Съюза. Според нея, ако не направи компромис, Брюксел ще би трябвало да поеме отговорност за Брекзит без договорка.

Пред локален австрийски вестник обаче Юнкер акцентира, че не Европейски Съюз, а таман Лондон би потърпевш най-вече от сходна развръзка.

Ако се стигне до корав Брекзит, той не е в полза на никого, само че британците ще бъдат огромните губещи, безапелационен бе той.

Ние сме изцяло готови (за Брекзит без договорка - бел. ред.), макар че някои във Англия споделят, че това не е по този начин, сподели още Юнкер.

Той уточни, че от Европейския съюз са изяснили, че не са подготвени за нови договаряния, а единствено за спомагателни уточнения в границите на политическите заявления, които контролират бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейския съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР