Брекзит беше икономическа катастрофа за търговските и инвестиционни отношения между

...
Брекзит беше икономическа катастрофа за търговските и инвестиционни отношения между
Коментари Харесай

Германия оцени Брекзит като икономическа катастрофа за търговията ѝ с Великобритания

Брекзит беше " икономическа злополука " за комерсиалните и капиталови връзки сред Англия и Германия и докара до спад на немските директни вложения и на смисъла на Лондон като търговски сътрудник. Това съобщи шефът на Асоциацията на немските индустриално-търговски камари доктор Фолкер Трайер пред " Ройтерс ".

Обединеното кралство гласоподава да напусне Европейския съюз на 23 юни 2016 година и излезе от единния пазар на Европейски Съюз при започване на 2021 година

" Брекзит е икономическа злополука и за двете страни на Ламанша " , безапелационен бе Трайер.

По негови думи предходната година Германия е изнесла артикули на стойност 73,8 милиарда евро за Англия, което е спад от 14,1% по отношение на 2016 година Той уточни, че в годината на референдума Обединеното кралство е било третият най-съществен експортен пазар за Германия, само че до 2022 година страната е паднала до осмо място.

Като търговски сътрудник - съчетано по експорт и импорт - от този момент Англия е изгубила още повече значение, отстъпвайки от пето на единадесето място.
 Англия: Брекзит не беше неуспех
Англия: Брекзит не беше неуспех

Говорител на премиера отхвърли рецензии на Найджъл Фараж

Има и спад в размера на директните немски вложения в Обединеното кралство . През 2021 година той е бил към 140 милиарда евро, което е намаляване с 16,1% по отношение на 2016 година

По данни на Асоциацията на немските индустриално-търговски камари, н а Острова са дейни към 2163 немски компании , което е с 5,2% по-малко по отношение на 2016 година

Същевременно редица английски предприятия се откриха в Германия през последните години. Germany Trade and Investment - организация, която оказва помощ на интернационалните компании да стартират бизнес в Германия, е отчела над 1000 нови бизнеса от Обединеното кралство след вота за Брекзит.

Само през предходната година са били разкрити 170 нови бизнеса - брой, надвишен единствено от тези в Съединени американски щати и Швейцария.
 Англия и Европейски Съюз резервират съглашението за Брекзит
Англия и Европейски Съюз резервират съглашението за Брекзит

Няма политическа база за основни промени

" Очакваме запитванията от Англия да останат на високо равнище. За английските компании е значимо да се затвърдят в Европейски Съюз ", уточни Робърт Харман, ръководещ шеф на Germany Trade and Investment.

По негови думи размера и централното местонахождение на Германия имат преимущество, когато става въпрос за привличане на английски компании.

" Нашите тесни търговски връзки бяха в допълнение обтегнати от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз и към момента има доста обмисляне и правна неустановеност за немските компании, които вършат бизнес във Англия ", означи Трайер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР