Бразилският здравен регулатор Anvisa отхвърли доставянето на руската ваксина Спутник

...
Бразилският здравен регулатор Anvisa отхвърли доставянето на руската ваксина Спутник
Коментари Харесай

Бразилия се отказа от „Спутник V“ заради липса на информация

Бразилският здравен регулатор Anvisa отхвърли доставянето на съветската ваксина „ Спутник V “, поискана от локалните губернатори за справяне със смъртоносната втора вълна от COVID-19, с която латиноамериканската страна продължава да се бори.

Петчленният съвет на Anvisa единомислещо гласоподава да не утвърди съветската ваксина, откакто техническият личен състав акцентира „ присъщи опасности “ и „ съществени “ недостатъци, базирайки се на неналичието на информация, гарантираща сигурността, качеството и ефикасността на препарата, съобщи „ Ройтерс “.

Ана Араужо, общоприет управител по здравен мониторинг, изясни, че, вземайки поради всичката показана документи, данните получени при персонални инспекции и информация от други регулаторни органи, „ присъщите опасности “ са прекомерно огромни.

От решаващо значение бе съществуването на репродуциращ се аденовирус в препарата, което е „ сериозен “ недостатък съгласно Густаво Мендес от Anvisa.

„ Спутник V “ бе утвърдена в редица страни по света. Руските учени мериха, че нейната резултатност против COVID-19 е 97.6% въз основа на оценка, основана на данни от 3.8 млн. души.

Европейският съюз към момента не е дал зелена светлина за препарата с претекста, че има потребност от още информация, обвързвана с тестването и индустриалния развой.

От началото на пандемията Бразилия е записала 14.4 млн. случая на инфектирани, както и над 400 хиляди умряли. 13% от популацията има сложена първа доза от ваксина против новия ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР