Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва призова да бъдат

...
Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва призова да бъдат
Коментари Харесай

Бразилия призова за спешно прекратяване на огъня в защита на палестинските и израелските деца

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва прикани да бъдат предпазени " палестинските и израелските деца ", попаднали във войната сред Израел и " Хамас ", съобщи Франс прес. Бразилия е ротационен ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Спешно е нужна интернационална филантропична интервенция. Спешно е належащо преустановяване на огъня в отбрана на израелските и палестинските деца ", съобщи Лула Да Силва в " Екс ". " Децата в никакъв случай не би трябвало да бъдат държани като заложници където и да е по света ", акцентира той. 

" Хамас " би трябвало да освободи израелските деца, които са били отвлечени от фамилиите им. Израел би трябвало да спре бомбардировките, с цел да могат палестинските деца и техните майки да изоставен линията Газа през границата с Египет ", декларира бразилският президент.

В събота, след офанзивата на " Хамас ", Лула да Силва осъди в обществените мрежи " терористичните офанзиви, осъществени против цивилни жители " в Израел.

Двама бразилци починаха в Израел при офанзивата на " Хамас ", оповестиха бразилските управляващи. Повече от 200 бразилски жители бяха репатрирани от Израел през днешния ден.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР