Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви днес, че знае как може

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви днес, че знае как може
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия: Знам как да бъде спряна войната между Русия и Украйна

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи през днешния ден, че знае по какъв начин може да бъде спряна войната сред Русия и Украйна и че ще го предложи на украинския си сътрудник Володимир Зеленски, с който ще беседва по телефона идната седмица, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6376
" Ще му кажа мнението си, какво мисля. Решението на това. Знам по какъв начин може да бъде решено това. Но няма да кажа на никого ", съобщи Болсонаро по време на посещаване в североизточния бразилски щат Мараняо. " Решението на този случай би било като това, реализирано през 1982 година, когато завърши войната сред Аржентина и Англия ", сподели още той, без да заяви други детайлности.

През 1982 година Аржентина и Англия водиха къс спор за суверенитета над Фолклендските острови, които в Аржентина са известни като Малвински острови. Конфликтът стартира през април 1982 година, когато аржентински войски слязоха на следените от Англия острови, а Лондон изпрати военноморски сили, с цел да си ги върне. Зле екипираните аржентински войски нямаха особени шансове и Буенос Айрес разгласи капитулация два месеца по-късно.

Очаква се Болсонаро и Зеленски да беседват на 18 юли. Бразилският президент съобщи, че украинският му сътрудник е предложил диалога, а той се е съгласил неотложно.

През февруари, няколко дни преди съветското навлизане в Украйна, бразилският президент посети съветския си сътрудник Владимир Путин в Москва. Засега Бразилия заема неутрална позиция в спора и продължава да търгува с Москва.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР