Бразилският президент Жаир Болсонаро издаде указ за създаването на комитет

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро издаде указ за създаването на комитет
Коментари Харесай

Болсонаро създаде комитет за борба с коронавируса сред индианското население

Бразилският президент Жаир Болсонаро издаде декрет за основаването на комитет за битка с разпространяването на ковид измежду индианското население в Бразилия. Той обаче направи това едвам две години след началото на пандемията и съвсем две години след изговаряне на съда по въпроса, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29728
" Комитетът ще дава отговор за ограниченията за битка с разпространяването на пандемията измежду изолираните и измежду неотдавна засегнатите от нея индиански народности ", се споделя в обнародвания през днешния ден в формалния държавен вестник декрет.

Още през юли 2020 година арбитър от бразилския Върховен съд подреди да бъдат взети ограничения за предпазването на индианските общности от COVID-19.

Заразените с ковид в Бразилия от началото на пандемията са над 22 милиона по публични данни, само че с ангажимента, че системата на здравното министерство, обработваща информацията за разпространяването на ковид, продължава да е отвън строя поради хипотетична хакерска офанзива.

Общият брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19, е 618 000, един от най-високите в света.

Населението на Бразилия е към 210 млн. души.

С напредването на имунизационната акция броят на жертвите внезапно спадна. Почти 70 % от популацията е ваксинирано.

В последно време броят на позитивните проби още веднъж се повиши, което се отдава на фактори като разпространяването на разновидността Омикрон и коледните и новогодишните празници.

Индианското население в предпазените зони беше посочено като предпочитана група за имунизация против COVID-19, защото там разпространяването на вируса от време на време излиза отвън надзор.

Самите индианци винят за това най-много незаконните златотърсачи, които съгласно тях донасят вируса в земите им. Същевременно до момента в който индианците считат себе си за пазители на гората, бразилският президент е покровител за по-активното икономическото асимилиране на Амазония и желае да позволи златодобива в индианските региони, който до момента беше неразрешен от закона.

Службите за запазване на околната среда и контролните органи умишлено бяха отслабени, отбелязва ДПА. Кризата с ковид още повече ограничи активността им.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29728  Рекордни над 74 000 новозаразени с ковид в Турция Рекордни над 74 000 новозаразени с ковид в Турция  Индонезия стартира акция за бустерни дози ваксина против COVID-19 Индонезия стартира акция за бустерни дози ваксина против COVID-19  Огнище на COVID-19 в Дома за възрастни хора в Ямбол Огнище на COVID-19 в Дома за възрастни хора в Ямбол
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР