Бразилският президент Жаир Болсонаро да бъде обвинен в убийство заради

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро да бъде обвинен в убийство заради
Коментари Харесай

Бразилският сенат обвини Болсонаро в убийство

Бразилският президент Жаир Болсонаро да бъде упрекнат в ликвидиране поради приноса му за големия брой починали от Covid-19  в страната, се споделя в следствие на бразилския сенат. Документът от 1078 страници споделя за опустошителните резултати от отричането на болестта, поради която повече от 600 000 бразилци са изгубили живота си. Президентът отхвърли следствието като политически стимулирано.

``Умишленото и съзнателно`` решение на Болсонаро да забави закупуването на ваксини против Covid-19 е осъдило хиляди на ранна гибел, се твърди в отчета. Той е плод на шестмесечно следствие на епидемията в южноамериканската страна, която стартира през февруари 2020 година и върху която едвам в този момент беше реализиран контрл с помощта на напъните на интернационалната социална здравна работа. Докладът упреква крайнодесния водач на Бразилия в общо 11 закононарушения, в това число закононарушения против човечеството поради популяризирането на неефективни средства за отбрана от Covid-19, като да вземем за пример лекарството срещу малария хидроксихлорохин.

Най-сериозното изказване е, че игнорирането на офертите на производителите на ваксини през първата година от епидемията в Бразилия се равнява на ликвидиране. ``Въпреки всички предлагани ваксини, федералното държавно управление избра да не купи нищо, решение, противоречащо на всички научни проучвания, които демонстрираха сигурността и ефективносттана имунизациите, и срещу препоръките на всички епидемиолози, които всекидневно декларират, че единствено имунизацията ще избави човешки животи. Решението да не се доставят ваксини сред месеците юли 2020 година и  януари 2021 година, което нямаше никаква техническа или научна аргументация, в последна сметка лиши живота на хиляди бразилци``.

Малко евентуално е Болсонаро, който наближава края на третата си година на власт, да бъде изправен пред съда, най-малко до момента в който остава на президентския пост, написа в. ``Гаридън``. Много специалисти считат, че разследването е нанесло съществени и трайни вреди на репутацията на политик, който възнамерява да се кандидатира за преизбиране през идната година.

Миналата седмица австрийски бранители на екологичното правораздаване Allrise подадоха публична тъжба в Международния углавен съд в Хага. Те желаеха правосъдни производства против Болсонаро и неговата администрация за дейности, " директно свързани с отрицателните последствия от изменението на климата по света ". Жалбата упреква бразилския водач в провеждането на необятно публикувана акция, водеща до убийството на бранители на околната среда и в застрашаване на международното население посредством излъчвания, породени от обезлесяването. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР