Бразилският парламент гласува да не предава на съд президента Мишел

...
Бразилският парламент гласува да не предава на съд президента Мишел
Коментари Харесай

Бразилският президент Темер оцеля след гласуване за корупция

Бразилският парламент гласоподава да не предава на съд президента Мишел Темер за корупция, оповестява Би Би Си.

Депутатите от опозицията в долната камара на Народното събрание не съумяха да получат нужното болшинство от две трети, с цел да изпратят делото във Върховния съд.

Президентът е упрекнат, че е получил 12 милиона $ подкупи от шефа на компанията за месопроизводство JBS. Той отхвърли изказванието и приветства гласуването като " ясно и неоспоримо ".

В парламент с 513 депутати, 263 гласоподаваха срещу предлагането за изпращане на президента в съда и 227 гласоподаваха в изгода, което е много под 342, нужни за прекосяването на предлагането.

" С помощта на долната камара, ще създадем всички промени, от които се нуждае страната ", сподели президентът Темер след гласуването.

" Сега е време да влагаме в нашата страна. Бразилия е подготвена още веднъж да стартира да пораства ". Той даде обещание да приключи мандата си, който завършва през декември 2018 година

Парламентарната сесия е помрачена от подиуми на безпорядък и гневни думи и обиди. Законодателите се бутат един различен и хвърлят подправени банкноти на съперниците си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР