Бразилският министър на правосъдието Флавиу Дину нареди на полицията да

...
Бразилският министър на правосъдието Флавиу Дину нареди на полицията да
Коментари Харесай

Бившият президент на Бразилия - контрабандист на бижута

Бразилският министър на правораздаването Флавиу Дину подреди на полицията да проверява хипотетичен опит на някогашния президент Жаир Болсонаро за контрабанда на бижута.

Според локални медии бижутата са на стойност над 3 милиона $ и са били подарък от Саудитска Арабия за президентската брачна половинка. Те са били открити от митническите чиновници в багажа на член на бразилска делегация, която пътувала до арабската страна през 2021 година.

Служителите са попречили на мъжа да ги внесе в страната без да заплати съответното мито. Медиите оповестяват, че представители на администрацията са се пробвали да убедят митничарите да освободят полезностите.

Бразилците могат да внесат артикули или дарове на стойност до 1000 $ без митнически такси.

Според критиците на някогашния президент бижутата принадлежат на страната и би трябвало да станат част от президентската сбирка.

Скандалът се задълбочи още, откакто данъчните започнаха лично следствие след нови информации за импортирани в страната още полезности, които преди този момент не са били открити. Медиите обаче показват, че вторият комплект е бил предаден в президентската сбирка в края на предходната година.

В единствения си коментар по въпроса Жаир Болсонаро отхвърли да има нарушаване от негова страна. Той сподели, че е бил „ разпънат на кръст за подарък, който в никакъв случай не е желал и не е получавал “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР