Бразилските власти започнаха да разследват най-тежкото нападение срещу институциите на

...
Бразилските власти започнаха да разследват най-тежкото нападение срещу институциите на
Коментари Харесай

Най-малко 1500 демонстранти са задържани след размириците в Бразилия

Бразилските управляващи започнаха да проверяват най-тежкото нахлуване против институциите на страната от възобновяване на демокрацията преди 40 години. Президентът Луис Инасио Лула да Силва даде обещание да изправи пред съда виновните за протеста.

Силите за сигурност са задържали минимум 1500 души, откакто поддръжници на извънредно десния някогашен президент Жаир Болсонаро щурмуваха държавни здания в Бразилия. Близо 5 000 души участваха в погрома, при който бяха разграбени постройката на Конгреса, както и президентския замък и Върховния съд.

" В момента отчитаме вредите, които са настъпили в трите управляващи на републиката. Имаме стотици, които са арестувани и арестите не престават. Не става въпрос за продължение на изборния развой. Това е тероризъм, държавен прелом и сме сигурни, че голямото болшинство, в случай че не и всички бразилци, не желаят това да се случва ", сподели минитстър на правораздаването Флавио Дино.

Върховният съд на Бразилия в профил губернатора на столицата от служба за 3 месеца поради пропуски в сигурността, довели до разграбването на държавни здания. Новият президент на Бразилия Игнасио Лула да Силва се срещна обикновено с кабинета си, ден след погрома в столицата Бразилия.

Сред първите ограничения, които управляващите обмислят, е разпръскването на лагер на последователи на Болсонаро пред щаба на армията в столицата - и на други места. Ход, който може да предизвика в допълнение напрежение. Обикновените жители са шокирани от случилото се.     

" Не съм съгласна с това, което беше направено, тъй като това е вандализъм, това е заличаване на нашето завещание. Ако желаете да изразите мнението си, би трябвало да го изразите по различен метод ", споделя локална жителка.

Жаир Болсонаро загуби президентските избори от левичаря да Силва. Много от поддръжниците му отхвърлиха да одобряват резултата и някои от тях лагеруваха пред постройките на армията в цялата страна, призовавайки за военна интервенция. Болсонаро отхвърли да е насърчавал нападението и съобщи, че случилото се е надхвърлило границите на демократичния митинг.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР