Бразилски учени откриха, че умереното количество алкохол засилва сърцето, като

...
Бразилски учени откриха, че умереното количество алкохол засилва сърцето, като
Коментари Харесай

Учени разгадаха как алкохолът предпазва сърцето

Бразилски учени откриха, че умереното количество алкохол ускорява сърцето, като научава клетките по какъв начин да се оправят със стрес, заяви в. " Дейли мейл ".
 
Ензимите, които организмът създава, с цел да почисти токсичния етанол от кръвта , са същите, които защищават сърцето от увреждане.

 
Излагането на сърцето на малко количество алкохол дейно тренира тялото да основава ензими, нужни, с цел да се оправи с инфаркт , настояват учени от университета на Сао Пауло.
 
Големите количества алкохол обаче имат противоположния резултат и вършат сърцето по-уязвимо, в сравнение с в случай че човек изобщо не пие.


 
Откритието може да докара до създаване на лекарство , което да има укрепителен резултат за сърцето, без страничните опасности от пиенето на алкохол.-->
 Големите количества алкохол вършат сърцето уязвимо Големите количества алкохол вършат сърцето уязвимоThinkStock/Getty Images
Учените не дефинират оптималното количество алкохол , тъй като то е самостоятелно. Те са работили с еквивалента на две кенчета бира или две чаши вино на ден, само че такова количество седмично надвишава препоръчваното от здравните управляващи.


 
В опити с мишки учените се прекъсвали потока О2 и хранителни субстанции към сърцето за 30 минути , с цел да симулират инфаркт на миокардата. Това увредило по-малко сърцата на животните, които преди този момент били изложени на алкохол.
 
В сърцата на " въздържателите " умрели 50 % от клетките, а на " умерените пиячи " - единствено 30 % от клетките.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР