Бразилски лекари са открили в южната част на страната нов

...
Бразилски лекари са открили в южната част на страната нов
Коментари Харесай

Бразилски лекари откриха нов опасен вариант на коронавируса

Бразилски лекари са разкрили в южната част на страната нов рисков вид на ковид, който е сходен на разновидността Ламбда, разпространяващ се в Перу и други южноамерикански страни от края на предишното лято.
Секвенираният геном на вируса и изводите на учените, работили под управлението на Присила Уинк от Федералния университет на Рио Гранде ду Сул в Порто Алегре, са оповестени в публикация в електронната библиотека medRxiv.
"В средата на юни тази година Световната здравна организация (СЗО) дефинира разновидността Ламбда като забавен за проучване. Ние за първи път успяхме да открием следи на проникването му в Бразилия от Аржентина и на нов вариант на тази версия на вируса SARS-CoV-2, чието разпространяване може да обостри епидемиологичната конюнктура в страната ", пишат създателите на проучването.
Вариантът Ламбда на вируса SARS-CoV-2 за пръв път е изолиран в Перу в края на лятото на 2020 година До появяването на индийските разновидности на новия ковид, този вид бе причина за множеството от заразяванията в Перу и към една трета от новите случаи на COVID-19 в Аржентина и Чили. В генома му има набор от осем основни разновидности, за които се счита, че евентуално покачват степента на разпространяване на вируса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР