Бразилската звезда на Барса Неймар е 85% вън от "Ноу

...
Бразилската звезда на Барса Неймар е 85% вън от "Ноу
Коментари Харесай

ЛУДИ ПАРИ: Дават 222 МИЛИОНА ЕВРО за Неймар!

Бразилската звезда на Барса Неймар е 85% вън от "Ноу Камп ", оповестява каталунско радио, представено от локалната преса. Френският ПСЖ е подготвен да заплати 222 милиона евро, колкото планува клаузата за разтрогването на контракта му. Сделката ще бъде оповестена публично на 30 юли, заяви "Паризиен ", чиято първа страница е озаглавена "Неймар сподели "да " на ПСЖ ".

Това ще бъде безспорен връх в историята на футбола, като сумата е повече от 2 пъти по-висока от платените от Реал М над 100 млн. евро за привличането на Бейл от Тотнъм.

Самият Неймар още не е удостоверил или опровергал публично новината, която провокира същинска нервност както в Барселона, по този начин и във Франция. Той се причисли към лятната подготовка на тима в понеделник, само че заобикаля да прави изказвания - нито публични, нито посредством обществените мрежи, в които другояче е доста деен. Според френски източници той към този момент е декларирал пред бразилските играчи на ПСЖ, че ще играе с тях.

От това лято там мина и близкият му другар от Барса и от националния на Бразилия Дани Алвес, който се причисли към Маркиньос, Тиаго Силва, Лукас и Тиаго Мота (с италиански паспорт). В същото време на "Ноу Камп " остана единствено един негов съотечественик - Рафиня, който е спряган за трансфер в Арсенал.

Това е и една от аргументите Неймар да се усеща все по-самотен в Барселона, означават в каталунските медии. А в действителност, както е постоянно в такива случаи, най-добре е да се проследят парите.

Нападателят е дал кардинално единодушие за 5-годишен контракт, който му подсигурява по 30 милиона евро чиста заплата на сезон, без наградите. Във Франция разкриха още, че бащата и персонален сътрудник на Неймар, ще получи специфична награда от 40 милиона евро на ръка от ПСЖ, в случай че докара сина си на "Парк де Пренс ".

Междувременно в Барселона съвсем 80% от почитателите, интервюирани от в. "Спорт ", избират клубът да прибере рекордните 222 милиона евро за бразилеца пред оставането му. В Каталуния към този момент се спори и по какъв начин да бъдат изхарчени тези пари на трансферния пазар това лято, като за най-перспективна покупка се счита привличането на младото острие на Монако Килиан Мбапе.

Точно затова и управлението на Монако побърза да вдигне цената му, като я качи до 190 милиона евро, още повече, че от 18-годишния бързак се интересуват Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Контрактът на младия френски нападател с клуба от Княжеството е до лятото на 2019 година, а пазарната му цена, съгласно профилирания уебсайт "трансфермаркт ", не надвишава 35 млн. евро все още.

Очевидно е, че съветските притежатели на Монако са решени да измъкнат максимума от перспективния футболист, който дебютира за първия тим на "монегаските " едвам през сезон 2015/16 (11 мача и 1 гол в Лига 1).
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР