Бразилската полиция съобщи в сряда, че е арестувала двама души

...
Бразилската полиция съобщи в сряда, че е арестувала двама души
Коментари Харесай

Бразилия арестува двама души свързани с Хизбула - планирали атаки срещу синагоги

Бразилската полиция заяви в сряда, че е арестувала двама души за присъединяване в планирането на терористични офанзиви в страната, подкрепяни от ливанската въоръжена формация " Хизбула " против еврейски синагоги и други обекти.

Федералната полиция заяви, че е задържала двама обвинени в Сао Пауло в интервенция за " разстройване на подготовката на терористични офанзиви и обезпечаване на доказателства за допустимо рекрутиране на бразилци за осъществяване на екстремистки дейности в страната ".

Полицията също извърши 11 обиска и изземвания в Сао Пауло и югоизточния щат Минас Жерайс.

Бразилският новинарски уебсайт UOL заяви, че хипотетичните цели на офанзивите са синагоги и други здания, свързани с еврейската общественост в Бразилия, която наброява към 107 000 души. Позовавайки се на полицейски източници, най-голямата бразилска телевизия „ Глобо “ съобщи, че съгласно следователите обвинените имат връзки с " Хизбула " и неотдавна са пътували до Бейрут.

Полицията е поискала от Интерпол да издаде заповед за ареста на други двама обвинени с бразилско-ливанска народност, които сега са в Ливан.

Антитерористичните акции са необичайност в Бразилия, която е пощадена от огромни офанзиви.

Страната има втората по величина еврейска общественост в Латинска Америка след прилежаща Аржентина. Аржентина, където живеят към 250 000 евреи, беше наранена от офанзиви против израелското посолство през 1992 година и еврейски център в Буенос Айрес през 1994 година, при които починаха общо 114 души. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР