Бразилската футболна звезда Неймар публикува емоционален пост в Инстаграм след

...
Бразилската футболна звезда Неймар публикува емоционален пост в Инстаграм след
Коментари Харесай

Неймар: Преди Пеле футболът беше просто спорт

Бразилската футболна звезда Неймар разгласява прочувствен пост в Инстаграм след новината за кончината на именития Пеле.

Трикратният международен първенец с Бразилия си отиде от този свят на 82-годишна възраст през вчерашния ден вечерта след затруднения от рак на дебелото черво.

Скоро откакто стана ясно, че бразилската легенда е умряла Неймар отдаде респект на Пеле в обществените мрежи и показа, че точно Кралят е повода футболът да престане да бъде " просто спорт ".

" Преди Пеле цифрата " 10 " беше просто цифра. Прочетох това изречение някъде, в някакъв миг от живота си. Но това красиво изречение е ненапълно. Бих споделил, че преди Пеле футболът е бил просто спорт. Пеле промени всичко. Той трансформира футбола в изкуство, в развлечение. Той даде глас на бедните, на чернокожите и най-много на всички: Това даде видимост на Бразилия. Футболът и Бразилия издигнаха статута си с помощта на краля! Той си отиде, само че магията му ще остане. Пеле е ВЕЧЕН! ", написа Неймар.

Освен един и същи народен тим Неймар и Пеле споделят и подобен път във футбола, като и двамата бразилци стартират кариерата си в тим на Сантос. По време на Мондиала в Катар пък футболистът на ПСЖ изравни именития си съотечественик по брой голове за националния тим на Бразилия, като и двамата имат по 77.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР