Бразилската държавна петролна корпорация "Петробраз" се договори с правителствата на

...
Бразилската държавна петролна корпорация "Петробраз" се договори с правителствата на
Коментари Харесай

Петробраз се съгласи да плати глоба в размер на 853 млн. долара

Бразилската държавна петролна корпорация "Петробраз " се контракти с държавните управления на Бразилия и Съединени американски щати да заплати санкция в размер на 853 милиона $ за нарушение на американското антикорупционно законодателство.

Това заяви през днешния ден министерството на правораздаването на Съединени американски щати, представено от ТАСС и Агенция Франс Прес. Съединените щати водят следствие за корупция против "Петробраз " по обвиняване в заплащане на подкупи на политици и политически партии в Бразилия. Ръководителите на бразилския петролен колос са правили счетоводни операции, с цел да убегнат тези схеми от погледа на вложители и регулатори, изясни в официално съобщение правосъднотоминистерство. Бразилските управляващи ще получат 80 на 100 от парите от санкцията. През януари "Петробраз " се съгласи да изплати 2,95 милиарда $ по групов иск на задгранични вложители, който бе признат за разглеждане в Съединени американски щати през 2014 година

"Петробраз " се оказа през 2014 година в центъра на корупционен скандал в Бразилия. Полицията допуска, че участниците в незаконните финансови схеми са източили от бюджета на държавната компания няколко милиарда $. Досега в следствения арест влязоха десетки управителни фрагменти на компанията, доста от които се съгласиха да сътрудничат на следствието и дадоха показания против представители на бизнеса и политическия хайлайф на страната в подмяна на намаляване на присъдите. Обвиняеми по делото са над 60 политици, включително сегашни и някогашни депутати, партийни водачи и губернатори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР