Бразилска компания, която притежава 410 квадратни километра (158 квадратни мили)

...
Бразилска компания, която притежава 410 квадратни километра (158 квадратни мили)
Коментари Харесай

Бразилска компания спасява тропическите гори на Амазонка

Бразилска компания, която има 410 квадратни километра (158 квадратни мили) тропически гори на Амазонка, предлага нов метод за финансиране на опазването им: продажба на незаменими токени (NFT), които разрешават на купувачите да спонсорират опазването на избрани зони от джунглата, заяви " Ройтерс ".

NFTs са тип крипто актив, чиято известност набъбна предходната година, с неповторим дигитален автограф, гарантиращ, че са единствени по рода си. Други старания за финансиране на опазването посредством NFT включват проекти за резерват за диви животни в Южна Африка.

В Бразилия, компания, наречена " Nemus ", в петък стартира да продава NFT, предоставяйки на купувачите неповторимо спонсорство на разнообразни по мярка сектори гори, като приходите отиват за опазване на дърветата, регенериране на изсечени площи и поощряване на устойчивото развиване.

Притежателите на токени няма да имат самата земя, само че ще имат достъп до основна информация за нейното опазване, от сателитни изображения до лицензиране и друга документи, сподели създателят на " Nemus ", Флавио де Мейра Пенна.

Той добави, че " Nemus " е продал 10% от първичната оферта на токени за 8000 хектара през първия ден.

„ Предполагам, че това ще се форсира бързо през идващите седмици “, сподели Пенна пред " Ройтерс ", добавяйки, че блокчейн технологията ще обезпечи бистрота при потреблението на средствата.

NFT за най-малките имоти се продават за $150, а най-големите за към $51 000, като Пенна се надява да събере от $4 милиона до $5 милиона, с цел да закупи спомагателни 2 милиона хектара земя, които към този момент са в развой на договаряния в община Pauini в щата Амазонас.

Наред с опазването на гората, средствата ще поддържат напъните за стабилно развиване като събиране на реколтата от акай плодове и бразилски орехи от локалните общности в Пауини, който е с размерите на Белгия.

Всеки жетон идва с творби на изкуството върху него - растение или животно и се обработва от основаната в Сан Франциско " Concept Art House ", разработчик на наличие и издател за NFT.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР