Бразилия е на финал в Копа Америка за 21-ви път!

...
Бразилия е на финал в Копа Америка за 21-ви път!
Коментари Харесай

Бразилия пречупи Перу и е на финал в Копа Америка

Бразилия е на край в Копа Америка за 21-ви път! " Селесао " стигна до разногласието за трофея, откакто победи Перу с 1:0. Единственото попадение в мача означи Лукас Пакета в 35'.

На ст. " Олимпико Нилтон Сантош " в Рио де Жанейро, бразилците преобладаваха преди почивката. Напрегнато пред вратата на гостите бе в 19', когато стражът Педро Хайесе първо отрази удар на Неймар, а секунди по-късно спря и опита за добавка на Ричарлисон.

Снимка: Getty Images

Домакините въпреки всичко поведоха в 35' - Неймар нахлу в наказателното поле и подаде към Пакета на точката на дузпата, а халфът се разписа от придвижване за 1:0. Малко преди почивката още веднъж Пакета бе покрай попадение, топката обаче мина около вратата след негов удар.

Перуанците поеха самодейността през втората част, само че пропуски направиха Джанлука Лападула, Разиел Гарсия и Александър Каленс.

Снимка: Getty Images

Така тимът на Бразилия, който е деветкратен първенец на Южна Америка и победи в предходното издание на шампионата през 2019 година, още веднъж е на край. В разногласието за трофея селекцията на Тите чака спечелилия от дуела Аржентина - Колумбия, който ще се играе на следващия ден.

Феновете тръпнат в очакване на мегасблъсък сред някогашните съотборници в " Барселона " Лионел Меси и Неймар. Аржентина е единственият отбор, против който Бразилия има отрицателен баланс в Копа Америка - 15 загуби от 33 мача, при 10 победи и 8 равенства.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР