Брайтън разби с 5:0 Гримсби и се класира за 1/2-финалите

...
Брайтън разби с 5:0 Гримсби и се класира за 1/2-финалите
Коментари Харесай

Брайтън разби мечтата на голямата изненада Гримсби и отива на Уембли

Брайтън разруши с 5:0 Гримсби и се класира за 1/2-финалите на Купата на Англия. Денис Ундав (6’) даде летящ старт на своя отбор, а Евън Фъргюсън (51’, 70’), Соли Марч (82’) и Каору Митома (90’) оформиха крайния резултат. Домакините изиграха спокоен мач, а доста огромно значение за това имаше ранното попадение, което те съумяха да вкарат още преди да са минали и 10 минути от постоянното време. През втората част футболистите на Роберто де Дзерби към този момент играеха умерено и прибавиха нови четири попадения на своята сметка и разрушиха на пух и прахуляк фантазията на изненадващо достигналия до тук член на последното равнище на професионалния футбол в Англия Лига 2. 

“Чайките ” откриха резултата още в 6-ата минута на дуела, когато Мойсес Кайседо стреля мощно, вратарят на гостите отрази неприятно топката и я прати в краката на Дениз Ундав, който се ориентира най-добре и я прати в мрежата за 1:0.

В 32-ата минута се получи една доста дискусионна обстановка, при която Роберт Санчес излезе и хвана една топка на границата на наказателното поле, само че останаха съществени подозрения дали не е играл с ръка отвън границата не пеналта. Съдията даже бе привикан от своя сътрудник от ВАР да прегледа още един път обстановката, само че все пак той не промени решението си и остави испанския пазач на терена.

Брайтън стигна до второ попадение пет минути след началото на втората част, когато Алексис Мак Алистър прати отлична асистенция към Евън Фъргюсън, който овладя чудесно и означи за 2:0. Минути по-късно и Каору Митома можеше да повиши резултата и още повече, само че хубавият му удар мина около лявата греда на Макс Крокомб. Евън Фъргюсън въпреки всичко прати топката за трети пък в мрежата малко по-късно, когато Соли Марч бе открит от дълбочина и пусна към нападателя, който не сбърка. Попадението обаче бе анулирано заради засада. Все отново той стигна до второто си попадение в 70-ата минута, когато направи преднината на своя отбор класическа.

Соли Марч вкара четвърто попадение в 83-ата минута, когато се възползва от чудесно центриране на Адам Уебстър и с глава прати топката под гредата. Крайният резултат оформи Каору Митома в последната минута на постоянното време, когато стреля доста тъкмо от границата на наказателното поле и и топката влетя в долния десен ъгъл.

По този метод Брайтън се класира за полуфиналите на “Уембли ”, където ще би трябвало дасе изправят против спечелилия от двойката Манчестър Юнайтед и Фулъм.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР