Браузърът Mozilla може да заработи на собствена гласова платформа. Според

...
Браузърът Mozilla може да заработи на собствена гласова платформа. Според
Коментари Харесай

Mozilla става гласов асистент?

Браузърът Mozilla може да проработи на лична гласова платформа . Според информация от компанията, представена от Engadget, новата разработка е част от план, наименуван Scout.

" С приложението Scout започваме да изследваме опциите за гласово търсене и приложимост на наличие ", се казава в позицията на Mozilla. Все още не е ясно какви тъкмо ще бъдат функционалностите на новата платформа, защото екипът, претрупан с създаването, все още е фокусиран върху техническите условия за " гласовия браузър ", който се чака да може да чете публикации на потребителите.

Прочетете още: Гугъл не разрешава дефинитивно външните разширения за Chrome

Към момента единственото несъмнено нещо е, че Scout се намира в доста ранен стадий на разработка. " В момента диалозите са фокусирани върху архитектурата и основните съставни елементи, нужни за гласовата платформа, какви благоприятни условия би трябвало да имат тези съставни елементи и провокациите, с които ще се сблъскаме поради рестриктивните мерки на съществуващите платформи , с които би трябвало да работим ", декларират от компанията.

" Използваме нашата вътрешна конференция All Hands, с цел да планираме и сложим основите на нашето бъдеще. Знаем, че към новите планове, които са в ранен етап на развиване и ще бъдат показани по време на конференцията , има огромен интерес. Очакваме с неспокойствие общественото разискване на нашите планове, когато това бъде допустимо ", разясняват пред Engadget от Mozilla.

Като цяло упованията са Mozilla ще се трансформира в гласово следен браузър и това не е изненадащо, защото съперниците на компанията като Гугъл, Apple, Amazon и Microsoft от дълго време създават свои технологии за гласов помощник, а напълно скоро се чака това да създадат и от Фейсбук . Предвид дългогодишния опит на уеб платформата на компанията, потреблението ѝ като основа за разработка на гласов помощник е доста по сполучлив избор от това да бъде изграждано нещо през цялото време.

Не на последно място, мощната ангажираност на Mozilla към поверителността и отбраната на потребителските данни дава спомагателни гаранции на потребителите при гласово взаимоотношение, като това важи както за персоналната информация на потребителите, по този начин и за най-обикновените им търсения. Просто човек мъчно може да се довери на 100% на Alexa да вземем за пример, в случай че се съмнява, че информацията за неговите търсения може умерено да се озове в ръцете на трети страни.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР