Братята Harness даряват земя за опазване, за да предотвратят жилищното строителство от Neenah

...
NEENAH - Северно от Breezewood Lane и западно от Мемориалния
Коментари Харесай

NEENAH - Северно от Breezewood Lane и западно от Мемориалния парк на Neenah се намират близо 140 акра обработваема земя и гори, известни като фермата Harness.

От десетилетия Neenah желае да анексира имота, определяйки го като най-подходящ за жилищно застрояване с ниска плътност. Земята се намира в град Neenah, но е на прага на града и в рамките на дефинираната зона за развитие на града.

Директорът за развитие на общността на Neenah Крис Хейс каза, че фермата Harness може да побере 250 до 300 еднофамилни къщи .

„Смятаме, че това е най-доброто използване на този имот и най-ефективният начин за развитие на града“, каза Хаезе пред The ​​Post-Crescent.

Има само един проблем с сценарий. Собствениците на фермата, Уилям Харнес младши, 94, и Дейвид Харнес, 89, наскоро подариха целия имот на Northeast Wisconsin Land Trust чрез доживотно имущество.

Братята Харнес дариха земята, договорът за пожизнен имот казва „с цел предотвратяване на развитието на имота“ и запазването му в естественото му състояние или за продължителна употреба в селското стопанство.

Това противоречи на плана на града за развитие на имота за жилища .

„Върху него не трябва да има никакви къщи или сгради“, каза Дейвид Харнес пред The ​​Post-Crescent.

Какво крие бъдещето за имота?< /h2>

Мисията на Northeast Wisconsin Land Trust е „да запази земи, които защитават нашите води, пейзажи и естествени местообитания за това и бъдещите поколения.“

The Post-Crescent се свърза с Дебора Нет, изпълнителен директор на поземления тръст, за да научи повече за придобиването от него на фермата Harness и текста в споразумението за пожизнен имот, според който чифликът на Harness, 1605 Breezewood Lane, може да се използва като централа на поземления тръст.

Нет каза, че братята Харнес са се обърнали към поземления тръст с подаръка си. Поради доживотното имущество, тя иначе не беше склонна да обсъжда потенциала на имота.

„Вълнуващо е да се мисли за това, но все още не можем да спекулираме“, каза Нет.

Поземленият тръст предостави документ, озаглавен „Комуникации – ключови съобщения“ относно собствеността на Harness. То включваше следните твърдения:

Имотът до живот позволява на собствениците да продължат да живеят и да използват земята.

Не е взето и няма да бъде взето решение относно бъдещото използване на земята се вземат до смъртта на настоящите собственици.

Всяко решение относно бъдещото използване на земята ще бъде взето от персонала на поземления тръст и борда на директорите.

Обхватът на земята- опциите за използване включват пространство за публичен достъп, частно използване и генериране на приходи.

Поземленият тръст е отворен за изслушване на заинтересовани страни като град Нийна и град Нийна за техните планове за околните райони и как тръстът за земя може да успее да се включи в техните планове.

„Въпреки че в момента земята се използва предимно за земеделие, ние виждаме допълнителна стойност в земята за защита на качеството на водата, опазване на местообитанията на дивата природа и предоставяне на зелени площи за отдих и образование", се казва в документа.

Дейвид Харнес каза, че има само една уговорка за поземления тръст.

"Каквото и да искат да направят с него (е добре), стига те не поставят къщи върху него," каза той.

Какво е мнението на града за ситуацията?

Neenah има способността да прикрепи фермата Harness, минус чифлика, при изтичане на пожизненото имущество или 30 дни преди 15 април 2040 г., което от двете настъпи по-рано. Графикът е в съответствие със споразумение за границите от 2022 г. между града и града.

Haese каза, че Neenah продължава да планира развитието на земята. Това включва разширяване на Pendleton Road на юг от Whippoorwill Circle до Breezewood.

Като проектант, който иска да развие града по ефективен и организиран начин, Haese каза, че развитието на земеделската земя Harness има смисъл. Градските улици и комунални услуги вече граничат с имота.

Развитието на земята може да помогне на Neenah да избегне развитието на по-уязвими от екологична гледна точка райони, каза той.

„По-голямата част от имота е земеделска земя това е било нарушавано и обработвано в продължение на много, много десетилетия“, каза Хаезе. „Има други области, които вероятно са по-нуждаещи се от защита, отколкото тази конкретна земеделска земя.“

Haese обаче призна, че решението за бъдещото използване сега зависи от поземления тръст.

Може ли имотът Harness да допълни резервата Neenah's Carpenter?

Западната страна на фермата Harness съдържа гори и корито на поток, подходящи за защита като чувствителна към околната среда зона.

Ако поземленият тръст трябваше да създаде природен резерват в имота Harness, например, той може да се приведе в съответствие с Neenah's Carpenter Preserve, парк от 102 акра, който се простира между Breezewood и Winnebago County G. Градът придоби парка в края на 90-те години за пасивен отдих и образование употреби.

„Carpenter Preserve, в някои отношения, прави това, което поземленият тръст прави за много от техните имоти,“ каза Haese. „Това запазва тази природна зона в полза на общността.“

Защо братята Харнес не продадоха земята си за застрояване?

Администраторът на град Нийна Елън Скерке каза наистина- строителните предприемачи са хвърлили око на фермата Harness от много дълго време.

„Не всеки ден“, каза Скерке, „но често хората идват в този офис и казват: „С кого мога да говоря за имота?'"

Дейвид Харнес разбра, че той и брат му можеха да продадат площта си на предприемач за много пари. Потенциалният доход не беше достатъчен, за да надделее над желанието им да запазят земята и малко злоба може да е изиграла роля в решението им.

Харнес каза, че преди няколко години той е поискал от града да отпуши дренаж на земята надолу по течението на тяхната ферма. Нищо не е направено, каза той.

По-късно, когато градът прокара канализационна линия през фермата, той повтори искането, отново без резултат.

„Аз съм някак ядосани на града", каза той.

По време на скорошно събиране във фермата братята Harness получиха похвала за решението си да се откажат от развитието. Семейството притежава земята повече от век.

„Всички, които бяха там, ни потупаха по рамото за това, което направихме“, каза Дейвид Харнес.

Каква друга собственост контролира ли тръстът за земя?

Тръстът за земя в Североизточен Уисконсин е частна, национално акредитирана организация с нестопанска цел за опазване на земята, създадена през 1996 г. Работи в област от 12 окръга, която обхваща по-голямата част от водосбора на Грийн Бей .

„Грийн Бей е един от най-големите сладководни естуари в света, източникът на една трета от повърхностните води, които се вливат в езерото Мичиган“, се казва в документ, озаглавен „Да говорим за Североизточна земя на Уисконсин Доверие." „Това, което се случва във водосбора, оказва влияние върху качеството на водата в езерото и здравето на всички, които живеят, работят и играят тук.“

Земният тръст заяви, че е създал 45 природни резервата и 13 обществени резервата, 10 от които са изброени на неговия уебсайт. Повече от 6200 акра, включително 30 мили брегова линия, са защитени.

„Ние работим, за да оставим земя в наследство на бъдещите поколения“, се казва в него.

Свържете се с Duke Behnke на 920-993-7176 или [email protected]. Следвайте го в Twitter на @DukeBehnke.

ПОДКРЕПЕТЕ МЕСТНАТА ЖУРНАЛИСТИКА: Нашите абонати правят това отразяване възможно. Кликнете, за да видите специалните оферти на The Post-Crescent на postcrescent.com/subscribe и изтеглете нашето приложение от App Store или Google Play.

Тази статия първоначално се появи на Appleton Post-Crescent: Harness brothers gift land for conservation , осуетяване на развитието на Neenah

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР