Братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./, подсъдими че

...
Братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./, подсъдими че
Коментари Харесай

Братовчедките измамнички от „Балшой театър” давали показания под натиск, прехвърлиха вината на полицай

Братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./, подсъдими че са завличали пенсионери с големи суми пари и са ги изнудвали, трансферираха виновността на служител на реда. Двете настояват, че обясненията им са вземани под напън и били принудени.
Прочетете още
В показанията си от досъдебното произвеждане по-младата жена неведнъж е споделила, че не е осведомена с половината схеми, които братовчедка и е въртяла и не е взела участие в тях. В правосъдната зала тя се отхвърли от показанията, дадени в хода на досъдебното произвеждане и даде нови пояснения.

„ Не желая да влизам в грях против моята братовчедка и околните ми ”, сподели пред съда Атанаска.

Според обвинителния акт тя е предизвикала имотна щета на „ жертвите ” си в размер на над 130 000 лв., а Вида за към 120 000 лв.. В схемата взел участие и Стоян Петров, който все още изтърпява наказване в пандиза за предходно наказание.

Припомняме, че двете дами бяха арестувани през февруари предходната година, като в началото им бяха повдигнати обвинявания от Районна прокуратура - Пловдив, само че в следствие, след събиране на данни за още закононарушения, делото беше трансферирано на Окръжна прокуратура, където на измамничките бяха повдигнати още обвинявания. Самите те отхвърлят да са забъркани в скица и настояват, че делото против тях е нагласено.

Днес в правосъдната зала беше разпитана още една стара жена, станала жертва на машинация от братовчедките – завлекли я с 600 лв. с цел да и намерят квартира и я принудили да взема 2 телефона на лизинг от мобилен оператор.



„ Запознах се с тия двете приятелки и те дадоха обещание да ми намират квартира. Дойде Атанаска при мен да пие чай и ми сподели, че щяла да ми откри квартира, само че искаше 600 лв.. Имах в банкомата 700 и ги изтеглих и ѝ ги дадох. След малко от някъде се появи и другата и откриха такси да ме закарат в някакво село, където индивидът давал апартамент на някакви хора, дето живеят в друга страна. Дадох и 100лв за такси ”, описа пред магистратите 74-годишната  Фидана Ковачева.

„ После ме закараха назад до Централна гара, че ми беше неприятно и повече не съм ги видяла. Преди това ме заведоха до банка да тегля пари, само че не съумях, тъй като телковото ми решение не беше в мен ”, добави пенсионерката.

От описа и стана ясно, че братовчедките я водили и в „ Кауфланд ” и подписвала нещо, било за телефон на лизинг. Възрастна жена твърди, че не е знаела какво е подписала, мислила, че е нещо за квартирата.

„ Те са огромни мошеници, заведоха ме у тях и аз като видях каква бедност е и ме хвана боязън. след това ми звъняха, но аз не подвигах, с цел да не ме излъжат ”, сподели още Фидана.

Атанаска на собствен ред твърди, че дала капаро за квартирата, само че след това пенсионерката отказала и капарото изгоряло. Двете с Вида Колева ѝ звъняли неведнъж, само че стара жена отказвала диалозите.

„ Виждате, от положителното се трансформира в зло ”, стартира Атанаска своя роман пред магистратите.

Тя приказва за интимните си прекарвания с потърпевшия Стоян Минчев, до момента в който била разграничена с другия обвиняем Стоян Петров. Твърди, че е била жертва на изнудване и всичките пари, които е взимала от пенсионерите били непринудено и умишлено давани.



„ Когато се запознахме с господин Стоян Минчев към този момент бяхме разграничена със Стоян Петров. Минчев ни видя на китайски ресторант и пристигна при нас, искаше да почерпи децата ми ”, описа Атанаска.

 Така се срещнали и след това мъжът ѝ споделил, че живее в Белозем. Тя му споделила, че живее на квартира и той я уверил, че може да разчита на него в случай че има потребност от помощ.

„ Той постоянно ми звънеше след работа и ме канше по заведения за хранене. Тъй като нямах мъж до себе си одобрявах ”, добави подсъдимата. После му желала пари, тъй като закъсала с наема за квартирата. Минчев и дал 400 лв. и тя му споделила, че няма от къде да му ги върне, само че той и отвърнал, че няма да ги търси. По думите на Атанаска били другари. После се срещнала с някогашния ѝ мъж и тогава се появил и Минчев и попитал какъв е този мъж, ядосал се и си изискал парите. Тогава Стоян споделил, че довършва ремонт на някакъв обект и Минчев изискал непълен ремонт на къщата му - да си постави нови улуци. Стоян купил материали с негови пари, с цел да стартира ремонта. Минчев останал доста удовлетворен от ремонта и споделил, че ще ги потърси, с цел да им заплати. Ремонта бил 600лв и се издължили, твърди Атанаска.

После споделя, че не е ходила в къщата. В следствие Стоян влезнал в пандиза и Минчев почнал отново да я търси и почнал да я печели с  „ подъръци ”. Атанаска твърди, че Минчев я заплашвал и я викал, другояче щях да опише за тяхната фамилиарност.

„ Той ме направи своя длъжница като ми даваше пари. Искаше да бъде с мен ”, сподели Атанаска. Подсъдимата твърди, че Минчев и давал всичко непринудено и по негово предпочитание. После като се срещнал с Вида спрял да я търси.

Относно телефоните на погашение на името на Фидана Ковачева, Атанаска описа, че дребното дете на Вида споделило „ лелче, ще ми купиш ли един телефон ”. Братовчедките я закарали и тя взела два телефона – по един за децата на двете. По непринуден метод ги е взела, твърди Атанаска.

В показанията си другата подсъдима Вида е говорила, че Стоян ѝ давал пари тъй като били другари. Той самичък ѝ предложил да ѝ трансферира къщата, с цел да ѝ се извини, че я опипвал и ѝ налетял един път. Това обаче нямало значение, тъй като всичко било „ нагодено ” от същия служител на реда Георги Иванов, който Атанаска твърди, че я бил притискал.

„ Аз не съм отговорна, имам задоволително доказателства ”, съобщи изрично Вида Колева. „ Всичко беше непринудено. След като получих пари от децата си не желаех да ги похарча. Аз си търсех да си купя земеделска земя, с цел да стартира работа. Не желая да приказвам повече, не устоявам в пандиза, болна съм. Не поисквам на никоя майка това. Бог да пази нашата България ”, приключи Колева.

По делото остава да бъде разпитан скришен очевидец, след което Вида, Атанаска и Стоян ще чуят решението на съда.

TrafficNews  следи случая още от задържането на двете дами и ще продължи да разкрива всички обстоятелства и условия по делото:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР